TO Bar na sajmu turizma u Riminiju

rimini tob

Turistička organizacija Bar prvi put nastupa na međunarodnom sajmu turizma ''TTG Incontri 2017'' u Riminiju-Italija.

Ove godine sajmu prisustvuje oko 70,000 profesionalaca iz 130 destinacija, kao i oko 700 novinara i medija.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije pored Turističke organizacije Bar, nastupaju LTO Budve, Tivta, Podgorice, Kotora, Cetinja i Herceg Novog kao i hotel Maestral resort & casino i Montenegro Airlines. Za Turističku organizaciju Bar ovo je veoma značajan sajam s obzirom da se svake godine u avgustu mjesecu bilježi značajan porast broja dolazaka i noćenja gostiju iz Italije na Barskoj rivijeri, a posebno na Skadarskom jezeru.

Italijani su ljubitelji vina, domaćih proizvoda, prirode, uživaju u brojnim izletima i obilascima svih atraktivnosti na području barske opštine, a interesantno je da se poslednjih godina sve više odlučuju da borave u seoskom području.

Na sajmu je podijeljen novi katalog na Italijanskom jezeku sa opštim informacijama o Baru, o ponudi kulturnih dobara, sa informacijama o pješačkim i biciklističkim stazama, manifestacijama kao i kontakti svih turističkih agencija u Baru. Poseban akcenat ove godine Turistička organizacija Bar je stavila na promociju Panoramske rute „Na dvije čarobne obale“ i tim povodom je pripremila veoma kvalitetnu i sadržajnu mapu sa informacijama o kompletnoj ponudi na području barske opštine.

Opštinu Bar je za 8 mjeseci ove godine posjetilo 484 turista iz Italije što predstavlja povećanje za 21,61% i ostvareno je 1 449 noćenja što je za čak 49,85% više nego u istom periodu prošle godine.

 

baner sidro

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar