Ministarka javne uprave Suzana Pribilović boravila u radnoj posjeti opštini Bar

ministarka

Ministarka Suzana Pribilović i gradonačelnik Zoran Srzentić razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Bar, sa posebnim akcentom na reformu lokalne samouprave, aktuelnim projektima, reformi javne uprave na svim nivoima, ali i sistemu lokalne samouprave u Crnoj Gori, te potencijalnoj saradnji pri realizaciji projekata iz oblasti E-uprave.


Ministarka Pribilović je istakla da je cilj reforme javne uprave stvaranje efikasne i ekonomične javne uprave koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri, te da se reforma sprovodi na svim nivoima javne uprave,I pohvallila napore opštine na planu jačanja lokalnih servisa. U narednom periodu, treba raditi na digitalizaciji servisa koji štede vrijeme i građanima olakšavaju pristup uslugama. I u tom djelu opština Bar će imati podršku Vlade Crne Gore.

Gradonačelnik Srzentić je, takođe, kazao kako će opština Bar u narednom periodu biti pouzdan i odgovoran partner Ministarstvu javne uprave u realizaciji mjera i aktivnosti u procesu reforme javne uprave. On je predstavio aktivnosti koje je opština Bar sprovela, odnosno koje slijede u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Na sastanku je razgovarano i o modelima finansiranja razvojnih projekata u opštini. U tom dijelu su se usaglasili da je neophodno uspostaviti mehanizam koji će omogućiti veće povlačenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU, a sa kojima se, svakako, može unaprijediti sistem i riješiti jedan broj pitanja od značaja za dalji razvoj grada.

Posjeta opštinama realizuje se u okviru redovne komunikacije koju Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar