„Četvrtkom u Dvorcu“ - zimska scena Barskog ljetopisa

Zimska scena

Priča o uspješno održanom 30. jubilarnom Barskom ljetopisu ipak se nije završila svečanim zatvaranjem ovog ljetnjeg festivala.

Organizatori su odlučili da pokrenu i Zimsku scenu Ljetopisa – Četvrtkom u Dvorcu, koja će početi već 19. oktobra 2017. godine, a trajati sve do 08. juna 2018. godine. Na taj način barska publika imaće mogućnost da u godišnjem kontinuitetu prati raznolike i kvalitetne kulturno-umjetničke sadržaje iz domena pozorišne, muzičke, književne i likovne umjetnosti.
Program zimske scene održavaće se jednom sedmično, tj. četvrtkom u Dvorcu kralja Nikole, i to po principu rotacije: prvi četvrtak biće rezervisan za koncert, drugi za teatar za odrasle, zatim dječiji program, izložbu i književno veče, nakon čega se organizuje novi muzički događaj, predstava i tako dalje.
Ovo je projekat koji se realizuje pod okriljem Kulturnog centra Bar,I koji je podržala Opština Bar. Cilj je da se, u maniru jubilarnog Barskog ljetopisa, čija je nova direktorka Ksenija Popović organizacijom i programskim kvalitetom napravila veliki iskorak u odnosu na dosadašnju praksu, animira zajednica u Baru koja je do sada više puta iskazivala potrebu da se grad pod Rumijom oživi i zimi. Bar će na taj način postati prostor na kome se u toku cijele godine susrijeću umjetnici i publika, uzrastaju novi, prvenstveno barski mladi stvaraoci, afirmišu najviši umjetnički i estetski principi, ali i otkrivaju alternativniji i avangardniji oblici stvaranja.
Zimska scena „Četvrtkom u Dvorcu“ nastavak je priče o 30. jubilarnom Barskom ljetopisu, okarakterisanom kao prava svetkovina umjetnosti i kulture, ali i svojevrsna uvertira za 31. izdanje festivala koji će za cilj imati da opravda, pa i nadmaši uspjeh prethodnog. Sve informacije o dešavanjima i aktuelnostima Zimske scene Barskog ljetopisa, javnosti će u narednih osam mjeseci, osim u svim medijima, biti dostupne i posredstvom sajta: www.barskiljetopis.meSC Topolica
-

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar