×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder info/2017/10/ivana is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder info/2017/10/ivana is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

dej 12

Članovi Aktiva društveno – jezičke i estetske grupe predmeta OŠ “Anto Đedović” zajedno sa svojim učenicima prikazali su bogat i raznovrstan sadržaj povodom Evropskog dana jezika i time ukazali na potrebu i značaj učenja stranih jezika.

Evropski dan jezika je dan za promovisanje učenja jezika širom Evrope. Na inicijativu Savjeta Evrope u Strazburu, Evropski dan jezika se od 2001.godine slavi 26.septembra svake godine.

Povodom ovog datuma profesorice Ivana Marković i Lidija Ivanković ukrasile su hol škole info plakatom o Evropskom danu jezika kao i štandovima na kojima su se mogli naći naći razni italijanski slatkiši, suveniri, kao i didaktički materijali poput rječnika, časopisa, knjiga, udžbenika za izučavanje stranih jezika, CD i DVD kolekcije , kalendari, prospekti, gramatike, i sl.

U holu škole je predstavljena i izložba učeničkih radova na temu “ Evropski dan jezika” a realizator ove izložbe je profesor likovne kulture Jakša Ćalasan.

Bogat kulturno- zabavni program pripremala je profesorica italijanskog jezika Ivana Marković u saradnji sa profesoricom muzičke kulture Radimilom Otašević, profesoricama crnogorskog-srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika Danijelom Boljević i Svetlanom Knežević, profesoricama engleskog jezika Lidijom Ivanković i Danijelom Đuranović i profesorom fizičkog vaspitanja Milošem Pantović. Program je bio sadržajan, zanimljiv i raznolik.

Profesorice crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvtaskog jezika i književnosti Svetlana Knežević i Danijela Boljević organizovale su literarni konkurs na temu “Koliko jezika znaš toliko ljudi vrijediš”. Od velikog broja radova izabrana su tri najbolja. Nagrađeni učenici su: Helena Krgović VII-1, Jakša Fatić VIII-2 i Jovana Femić IX-1. Najboljim učenicima na ovom konkursu profesorice su uručile kao nagradu knjige na maternjem, engleskom i italijanskom jeziku.

Hor koji je pripremala prof.muzičke kulture Radmila Otašević predstavio se pjesmama na njemačkom, ruskom, makedonskom i italijanskom jeziku.

Nastavnica engleskog jezika Danijela Đuranović je predstavila sa učenicima trećeg razreda jedan interesantan segment iz udžbenika kroz ples, igru i pjesmu.

Prof. engleskog jezika Lidija Ivanković je sa svojim učenicima predstavila skype projekat kroz dvije prezentacije koji je započet u februaru protekle školske godine. Na inicijativu učenika iz Indije da upoznaju Crnu Goru započeta je komunikacija učenika odjeljenja VIII – 1 sa vršnjacima iz ove zemlje. Oni su se upoznali sa vršnjacima iz Indije preko skajpa, razgovarali o svojim državama, gradovima, školama. Naša škola je jedina škola iz Bara među pet koje učestvuju u ovom projektu koje je pokrenulo Ministarstvo vanjskih poslova, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Prof. italijanskog jezika Ivana Marković pripremala je učenike koji su se na interesantan način kroz sportske aktivnosti, ples, muziku i pjesmu predstavili na italijanskom, švedskom, engleskom, španskom, njemačkom, ruskom, francuskom, grčkom, albanskom, turskom, japanskom i korejskom jeziku. Takođe, prikazan je i desetominutni film na italijanskom jeziku “ Una cartolina dalla mia città” ( Razglednica mog grada) koji su snimali učenici VIII i IX razreda.

{galerija}info/2017/10/ivana{/galerija}

Posljednje vijesti

Thumbnail Familija ih isprati iz Bara na dugu plovidbu , na dva „stranca“.
Više u kategorijama: More  Info  More  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar