Bar domaćin susreta čelnika nacionalnih televizija

perooo

Susret najviših predstavnika javnih radio – televizijskih servisa država jugozapadnog Balkana, uz učešće nezavisnih eksperata za medije, održaće se poslednjeg vikenda oktobra u Baru.


Piše:B.Dabić
Ovaj susret ima poseban značaj jer čini most preko praznine od dva zaredom neodržana TV Festivala, a trebao bi da bude temelj budućeg Televizijskog festivala koji će od iduće godine biti redefinisan- statusno i programski. Susret predstavnika javnih radio – televizijskih servisa država jugozapadnog Balkana je dio redovnog programa Kulturnog centra Bar.
-Biće prisutni čelnici svih nacionalnih televizija iz okruženja- Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Vojvodine... Susreti će biti realizovani kroz okrugli sto na kome ćemo čuti kako sami sebe vidimo,sa ciljem da se povežemo preko nacionalnih televizija, kazao je na pres konferenciji direktor Kulturnog centra Bar Ćazim Nikezić.
Autor programa Susreta (okruglog stola) i koordinator u pripremi i realizaciji Pero Radović kazao je da se ova manifestacija organizuje u kontekstu sadržaja tradicionalnog Međunarodnog TV festivala Bar. Podsjetimo, u oktobru 2015. održan je jubilarni 20 TV Festival koji je okupio stvaraoce ne samo iz regiona, Evrope već i drugih kontinenata.
-Dvije godine Festival se ne održava, iako je ministarstvo kulture TV Festivalu u Baru dalo status institucije od posebnog značaja zbog funkcije, značaja. Pored svega toga došao je u duboku krizu i opasnost da se ugasi. Zahvaljujući svijesti i shvatanja značaja te manifestacije od strane predsednika opštine i spremnosti Kulturnog centra da organizujemo manifestaciju, nadamo se da ćemo doprineti da Festival sačuvamo i da će on biti prvi korak u formiranju novog redefinisanog Festivala. Okrugli sto je dio tog budućeg koncepta, kazao je Radović. Okrugli sto će se baviti pitanjem "Kako do objektivnog sadržaja u informativno-političkim emisijama".
-Biće prikazani televizijski dnevnici snimljeni u istom danu da se vidi kako različite sredine, televizije, urednici, interpretiraju lokalne i sadržaje sa međunarodnih prostora, kazao je Radović koji ima 50 godina radnog iskustva na televiziji. On ističe da se ima o čemu razgovarati u cilju unapređenja medija, koji treba da imaju međunarodnu saradnju.
Susreti se održavaju pod pokroviteljstvom opštine Bar, u organizaciji Kulturnog centra Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar