U Beču promovisan časopis "Vode Crne Gore"

Anto kraljičina

Predstavnici Javnog preduzeća „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ - koje je od ove godine punopravni član Međunarodnog udruženja vodovodnih preduzeća zemalja u slivu Dunava (IAWD), Beč/Austrija - su 15. septembra 2017. godine učestvovali u radu 25. Generalne skupštine tog udruženja.


Tom prilikom, članovima Međunarodnog udruženja vodovodnih preduzeća zemalja u slivu Dunava (IAWD) iz 11 država koji su učestvovali u radu Generalne skupštine, prezentirano je prvo izdanje stručne publikacije pod nazivom VODE CRNE GORE koju će Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ za sada izdavati dva puta godišnje, a čiji redakcijski kolegijum čine brojni eksperti iz različitih oblasti iz zemlje, regiona kao i evropskih država, ali i predstavnici međunarodnih finansijskih organizacija.

Promocija časopisa propraćena je sa velikim zanimanjem prisutnih i odavanjem priznanja za koncept, kvalitet časopisa i aktuelnost tema koje su u njemu obrađene. Posebne pohvale upućene su na račun originalnog pristupa temi i konceptu prvog broja ovog časopisa koji je posvećen promociji regionalnog vodovodnog sistema kao „Projekta koji je promijenio Crnu Goru“.

Na taj način odato je priznanje ne samo Javnom preduzeću „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, već i Vladi Crne Gore koja je uspješno primijenila model realizacije ovako kompleksnog infrastrukturnog projekta od neprikosnovenog značaja za rješavanje suštinskih životnih pitanja za stanovnike Crnogorskog primorja, te pokazala kako se na jedan efikasan i održiv način u saradnji države sa međunarodnim finansijskim institucijama poput Svjetske banke, EBRD ili KfW, mogu savladati višedecenijski izazovi. Istaknuto je da ovakva politika Vlade Crne Gore može slobodno poslužiti kao primjer dobre prakse i mnogim razvijenijim evropskim zemljama, pa i samim članicama EU.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar