Jedna potpuno obična subota, 16. septembra

ilustracijaa igor

Dobili smo mejl čitaocasa sadržajem koji prenosimo integralno. Autor poznat redakciji. Poštujemo pravila firme koja se pominje.

No,šta se dešava kada firma ne poštuje pravila redovne isplate zarađenog dohotka,iliti plate. Ništa,naravno.  A šta se dešava radnom čovjeku kad zakasni sa uplatom 45 minuta.Svašta,dakako .I zato mejl prenosimo integralno,čisto da znamo da su kompjuteri neumoljivi.Kupac usluga ,kako kažu,cjenjena strana,no kompjeteri , kad ode operater to ne razumiju.

Jedna potpuno obična subota, 16. septembra. Čak i očekivano sunčana i topla. Jedan čovjek, jedan grad i jedan privatizovani gigant. Čovjek nije bio izmirio dug za račun, nije, reče, stigao jer plata kasni, a gigant mu neumoljivo isključi svoj servis. Ipak, čovjek se snađe da uplati dug i pokrije vikend djeci crtanim, ali avaj! Gigantu radno vrijeme do 15 časova, a čovjek uplatio u 15,45 ne znajući da se ne radi do 16 h. Čovjekovo ime i nije bitno, gigant se zvaše "Crnogorski Telekom".

Kako god, pozajmi čovjek da uplati račun, ali zakasni 45 minuta, i ostade tako bez televizije, interneta i telefona.

Razgovor sa operaterom odradi, uprkos svemu, jako prijatno. Pokušao je da zamoli za uključenje, da pošalje faksom uplatu kao dokaz a da mu puste signal, međutim, ljubazna operaterka "Telekoma" objasni mu da "vodeći crnogorski operater svega i svačega", u subotu u 15,45 časova, nema mogućnost da mu upali telefon,televiziju i internet, uprkos njegovoj uplati. Uprkos faksu koji bi poslao. Uprkos 2017. godini i nano robotici koju ljudi uvode po svijetu...

Uprkos što su mu baš nedavno uveli optiku, pa sad ima" full package" i plaća ga po full cijeni. Uprkos svemu. Jednostavno - ne postoji nikakva mogućnost uključenja signala sve do ponedeljka dok se "ne proknjiži", reče operaterka. Razlog je isto jednostavan, kaza mu operaterka, "prešlo se na zimsko radno vrijeme". Naime, da je samo sat vremena bio brži, čovjek bi imao signala tokom vikenda. I kablovsku i internet i fiksni, mobilni... Ovako, 16. septembra 2017. godine, operaterka strpljivo i ljubazno objašnjava čovjeku da su svi radnici osim call centra već otišli kući u 15 časova, i onako izmedju redova, nakon par minuta razgovora i objašnjenja, kaže čovjeku da prosto može da se slika,tako nekako, do ponedeljka.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar