Novaković: Ekološka bezbjednost građana treba da nam bude na prvom mjestu

deponija 3

Predsjednik Skupštine opštine Bar, Radomir Novaković sa saradnicima posjetio je i d.o.o. "Možura" gdje je sa direktorom Draganom Simovićem i tehničkim direktorom Senadom Arabelovićem ragovarao o trenutnom stanju i planiranim aktivnostima u Preduzeću.

"Prilikom posjete, predsjednik Skupštine obišao postrojenje za aspiraciju, transport i sagorijevanje deponijskog biogasa na eko baklji, što predstavlja prvu fazu ovog projekta koja je početkom godine puštena u rad i uvjerio se da besprijekorno funkcioniše, te da su ekološki standardi na zadovoljavajućem nivou.Navedeni projekat koštao je Preduzeće cca 300.000 €.Takođe, otpočele su aktivnosti na drugoj fazi ovog projekta, t.j. izgradnji postrojenja za kogeneraciju, odnosno pretvaranje energije biogasa u toplotnu i električnu energiju, "navodi se u saopđtenju pres službe SO Bar.

"Imajući u vidu količinu otpada koja se svakodnevno deponuje na Možuri, predsjednik Novaković je izrazio zadovoljstvo što se otpočelo sa eksploatacijom druge faze deponovanja otpada i što je urađeno idejno rješenje poboljšanja Glavnog projekta, t.j. nadvišenje postojećeg nasipa, čijom bi realizacijom dobili, pored zaštite stabilnosti tijela deponije i dodatnu mogućnost za deponovanje 450.000 m3 otpada. Početkom naredne godine planira se realizacija investicije koja se odnosi na prečišćavanje procjednih voda za koju je već urađena studija izvodljivosti sa odabirom najbolje tehnologije za tu namjenu", dodaje se u saopštenju..

Na sastanku je bilo riječi i o sve prisutnijem problemu odlaganja kabastog otpada, nakon čega je iz Preduzeća najavljeno da je postupak nabavke drobilice za kabasti otpad u toku, a da drobilicu za zeleni otpad imaju.

"Na kraju posjete, predsjednik Skupštine je zaključio:"Ekološka bezbjednost građana i gostiju treba da nam bude na prvom mjestu.Zadovoljan sam onim što je urađeno na deponiji.Svi projekti su urađeni u skladu sa ekološkim standardima, a planirane aktivnosti se odvijaju po planu, nesmetanom dinamikom", zaključuje se u saopštenju.

{galerija}info/2017/9/mozura{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar