SDP Bar: "Igre bez granica“ sa zaposlenima u Port of Adria!

brood

Opštinski odbor SDP Bar reagovao je povodom najnovijih dešavanja u kompaniji Port of Adria. Saopštenje prenosimo integralno:

"Opštinski odbor SDP Bar povodom dešavanja u Kompaniji Port of Adria, zatražio je od predsjednika Opštine Bar g-dina Zorana Srzenzića da, saglasno Poslovniku o radu Skupštine, sazove sjednicu Skupštine opštine Bar po hitnom postupku.Prema našim saznanjima i kontaktima sa sindikatima i zaposlenima, a i prema onome što su prethodnih dana prenosili štampani i elektronski mediji, izvršni menadžment ove Kompanije, u sprovođenju mjera utvrđivanja tzv. tehnološkog viška, ponaša se kao da mu je to ostalo od prađeda.Bjelodano je prisutna neviđena tortura prema zaposlenima, začinjena ultimatumima i po sistemu“uzmi ili ostavi“.

Pri svemu ovome, sredstva se ne biraju, uz iskazivanje agresivnosti, drskosti i proganjanje ljudi u našoj sopstevnoj Državi.SDP Bar se pita da li to Bar postaje kolonija i poligon za razne marifetluke u privatizaciji. To je žalosno i nedopustivo. Naglašavamo da ovo nije politička ili bilo kakva ujdurma protiv g-dina Kare ili bilo kojeg drugog ozbiljnog investitora u Baru ili Crnoj Gori.

No, naša je dužnost kao političkih subjekata i izabranih predstavnika naroda, da se ovim pitanjem pozabavimo na ozbiljan i odgovoran način, svakao uz pomoć državnih organa, ako za to budu imali volje, od koje se do sada nijesu pretrgli.Naše inicijative u pravcu provjere i kontrole izvršenja koncesionog ugovora od strane Vlade Crne Gore, odnosno resornog ministarstva i Lučke uprave, nažalost, ostale su mrtvo slovo na papiru. Mislimo da se nije uputno igrati „igre bez granica“ sa zaposlenima u Port of Adria. I ne samo sa njima.

To su naši sugrađani, koji su pošteno zarađivali koru hljeba u ovoj i drugim kompanijama, kao i njihovi prethodnici. Da li imamo pravo da se oglušimo na njihov ponižavajući položaj u rođenoj Državi?Dužnost je Skupštine opštine Bar da se o ovome izjasni i da , kao i u slučaju sprječavanja rasprodaje a.d.Luka Bar, zaustavi neviđenu hajdučiju koja se sprovodi nad zaposlenima. Skupština opštine Bar nema pravo da ovo prećuti i da žmuri i ne može se pozivati da to nije njena nadležnost.Valjda se ne radi kompaniji sa Papue Nove Gvineje?!

Ovo pitanje ne može biti ekskluzivno pravo samo Vlade ili Skupštine Crne Gore.Posebna je priča kompanija koja nakon privatizacije ne ispunjava svoje ugovorne obaveze, lažira finansijske izvještaje u umjesto da zapošljava ljude, kako vidimo ovih dana šikanira zaposlene i prisiljava ih na otkaze, ostavljajući im „velikodušno“ cijela dva dana da se „izjasne“ o svojoj i sudbini svojih porodica. Moguće je da neko misli da strpljenju ovog naroda nema kraja.

Kad-tad, svemu dođe kraj, pa će, duboko smo ubijeđeni, doći i kraj ovoj neviđenoj pohari i pljački Crne Gore.Smatramo da na sjednicu Skupštine opštine bezuslovno trebalo pozvati predstavnike sindikata Port of Adrie, lokalnog i državnog nivoa, predstavnike izvršnog menadžmenta, predstavnike resornog ministarstva i Lučke uprave, poslanike Skupštine Crne Gore iz Bara, kao i nevladinog sektora koji se bave lučkim transportom i logistikom". 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar