Najboljim đacima Bara uručene nagrade

Dr luce

Predsjednik Opštine Bar Dr Zoran Srzentić nagradio je juče na tradicionalnom godišnjem prijemu u Dvorcu kralja Nikole najbolje barske đake.

Ove godine je 114 učenika osnovnih i srednjih škola dobilo diplomu „Luča“.Za 68 osnovaca dobitnika „Luče“ obezbijeđena je novčana nagrada u iznosu od 50 eura.

Istu nagrada je i za učenike srednjih škola koji su tokom školovanja u osnovnoj i srednjoj školi imali odličan opšti uspjeh i primjerno vladanje, a njih je 30.
Šesnaest učenika srednjih škola je tokom cjelokupnog školovanja imalo odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje - nagrađeni sa po 100 eura.

Svi nagrađeni učenici dobijaju osim novčane nagrade i poklon knjige ’’Bar riznica kulture’’ autora Vladislava Kasalice i ’’Bar grad Feniks’’ autora Maksima Lutovca.

Šesnaest učenika koji su od prvog razreda osnovne škole do kraja srednjoškolskog obrazovanja imali sve petice, iz svih nastavnih predmeta, dobili suod Opštine po 100 eura, dok je 68 osnovaca i 30 srednjoškolaca nagrađeno sap o 50 eura.

“Ovo je jedna lijepa svečanost i jedan divan trenutak. Večeras se osjećam podmlađenim, sjećam se lijepih školskih dana i osjećam se veoma ponosnim što imamo ovakvu omladinu. Čestitao sam njima i njihovim roditeljima na trudu i rezultatima i poželio uspjeh u daljem školovanju”, izjavio je nakon dodjele priznanja Dr Srzentić.

dr

On je, naglasio da su najbolji đaci Bara siguran zalog za budućnost.

“Jedino je znanje u svim vremenima, i onim dobrim i onim manje dobrim, siguran osnov za život i budućnost. Ovi mladi ljudi koji su naučeni da rade, koji hoće da rade i koji rezultate svoga rada valorizuju kroz uspjeh su garancija da Bar, drevni grad ima budućnost”, poručio je Dr Zoran Srzentić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar