Havarijski kvar na cjevovodu u Šušanju uzrok otežanog vodosnadbijevanja

slika 1

Izvršni direktor DOO “Vodovod i kanalizacija” Zoran Pajovićobjasnio je u saopštenju za javnost razloge poremeđaja u vodsnadbijevanju dijela barska opštine.

Saopštenje prenosimo integralno:

"Glavni razlog određenog poremećaja u vodosnabdijevanju jednog dijela naše opštine, koje je bilo izraženo posljednjih dana, je bio havarijski kvar na izlaznom čeličnom cjevovodu od 400 mm iz rezervoara Šušanj, čime je bio onemogućen prihvat vode iz Orahovog polja, kao i iz sistema regionalnog vodovoda.

Vanrednim naporima i danonoćnim radom, zaposleni u DOO “Vodovod i kanalizacija” Bar su uspjeli da, s obzirom na težinu kvara i nepristupačnost terena za mehanizaciju, u rekordno kratkom roku otklone nastali kvar. Time su se stvorili uslovi da rezervoar Šušanj ponovo bude u funkciji i da već od sjutra u njemu otpočnemo sa prihvatanjem dodatnih količina vode iz Orahovog polja odakle se usmjerava preko 170 l/sec, kao i iz sistema regionalnog vodovoda 75 l/sec.

Samim tim, već od nedjelje 02.07.o.g. i vodosnabdijevanje tih djelova naše opštine će biti na mnogo višem nivou.

Posebno ukazujemo da otklanjanje kvarova na cjelokupnom području Zelenog pojasa otežava činjenica da je na postojećoj vodovodnoj infrastrukturi izgrađen čitav niz stambenih objekata koji gotovo redovno bitno otežavaju a u nekim slučajevima i onemogućavaju pristup mjestu kvara.", navodi se u saopštenju direkotra ViK-a Zorana Pajovića.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar