slika 1

Izvršni direktor DOO “Vodovod i kanalizacija” Zoran Pajovićobjasnio je u saopštenju za javnost razloge poremeđaja u vodsnadbijevanju dijela barska opštine.

Saopštenje prenosimo integralno:

"Glavni razlog određenog poremećaja u vodosnabdijevanju jednog dijela naše opštine, koje je bilo izraženo posljednjih dana, je bio havarijski kvar na izlaznom čeličnom cjevovodu od 400 mm iz rezervoara Šušanj, čime je bio onemogućen prihvat vode iz Orahovog polja, kao i iz sistema regionalnog vodovoda.

Vanrednim naporima i danonoćnim radom, zaposleni u DOO “Vodovod i kanalizacija” Bar su uspjeli da, s obzirom na težinu kvara i nepristupačnost terena za mehanizaciju, u rekordno kratkom roku otklone nastali kvar. Time su se stvorili uslovi da rezervoar Šušanj ponovo bude u funkciji i da već od sjutra u njemu otpočnemo sa prihvatanjem dodatnih količina vode iz Orahovog polja odakle se usmjerava preko 170 l/sec, kao i iz sistema regionalnog vodovoda 75 l/sec.

Samim tim, već od nedjelje 02.07.o.g. i vodosnabdijevanje tih djelova naše opštine će biti na mnogo višem nivou.

Posebno ukazujemo da otklanjanje kvarova na cjelokupnom području Zelenog pojasa otežava činjenica da je na postojećoj vodovodnoj infrastrukturi izgrađen čitav niz stambenih objekata koji gotovo redovno bitno otežavaju a u nekim slučajevima i onemogućavaju pristup mjestu kvara.", navodi se u saopštenju direkotra ViK-a Zorana Pajovića.

Posljednje vijesti

Thumbnail “Balkansku caricu” prvi put je na Barsku scenu postavio doajen amaterskog pozorišnog stvaralaštva...
Više u kategorijama: Art  Info  More  Art  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar