Đurović: Ukinućemo reketaška preduzeća na račun Bara

dejan djurovic

Predsjednik odborničkog kluba Demokratskog fronta u gradskom parlamentu Dejan Đurović oglasio se saopštenjem za javnost koje prenosimo integralno:

"Na poslednjoj sjednici Skupštine čuli smo u ekspozeu Turističke organizacije da je Bar grad koji se nalazi između dvije velike vodene površine, sa jedne strane Skadarsko jezero a sa druge Jadransko more. I taman kad neupućeni pomisli da Bar živi od turizma objektivno stanje pokazuje da to nije tačno. Jadranskom obalom u širokom dijapazonu od kraja talasa upravlja i rukovodi JP Morsko dobro, a obalom Skadarskog jezera upravlja JP Nacionalni park Skadarsko jezero.
U ovom slučaju želim da pojasnim šta Opštinu Bar treba da motiviše da traži ukidanje ovakvog preduzeća koji samo predstavlja balast i budžetu Opštine Bar i razvojnim projektima obalnog područja Jadranskog mora.
Definitivno nakon lokalnih izbora nova vlast koju će predstavljati sadašnja opozicija će insistirati na ukidanju ovakvih reketaških preduzeća na račun primorskih gradova u ovom slučaju Opštine Bar. Počeću sa ukupnim budžetom u poslednjih pet godina koji iznosi nešto oko 4 miliona evra. 50% od toga „velikodušno“ je pripalo Opštini Bar i 50% JP Morsko dobro. Niti je Opština Bar potrošila 2 miliona za obaveze koje joj proističu iz Ugovora sa Morskim dobrom niti je Morsko dobro uložilo u priobalni pojas Opštine Bar preostalih 2 milinona evra. Ne bez osnova, sumnjam da je lokalna samouprava ove pare trošila nenemjenski a još više sumnjam da je pomenuto javno preduzeće uložilo 2miliona u planirane projekte, izgradnju infrastrukturnih i komunalnih objetata. Nema potrebe niti normalne vizije da sredstva ubrana od zakupa plaža jedne opštine idu u poseban centar moći pa onda iz tog centra se pola sredstava „vraća“ pomenutoj opštini. A ostatak pomenuti centar moći /JPMD/ „troši“ na poprilično imaginarne projekte i izgradnju nekih infrastrukturnih objekata koji zapravo i nema. Sve to je zakamuflirano izradom projekata, geodetskim snimanjima, recenzijama, revizijama projekata,kao i nekim akcijama „NEKA BUDE ČISTO“ /a nema komentara u toku sezone da su nam plaže u katastrofalnom stanju/. Mogu da shvatim da je JP Morsko dobro zamišljeno kao vladina organizacija za pomoć kod regularizacije samog obalnog područja i izrade projekata za bolje funkcionisanje kod usluga turističkih radnika. Umjesto toga dobili smo firmu koja organizuje tendere za zakupce plaža, a napominjem da sam tenderski proces više liči na američke filmove o italijanskoj mafiji nego na bilo šta drugo, i na račun toga uzima pola od sredstava
Demokrtaski front i opozicija, koja će od iduće godine predstavljati vlast u Baru, učiniće sve da se sve ingerencije koje u ovom trenutku ima JP Morsko dobro a odnose se na obalno područje, vrate lokalnoj samoupravi na upravljanje na zadovoljstvo građana naše Opštine i za rad unapređenjenja turizma kao strateške grane razvoja Bara

Mr Dejan Đurović
Predsjednik odborničkog kluba DF"

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar