Građevinski radovi obustavljaju se 15. juna

agava 111

Bar je već nedjeljama veliko gradilište atako će biti sve do15. juna kada ćeradovi biti obustavljeni u priobalnom pojasu - na području gdje bi remetili normalno odvijanje turističke sezone,potvrdio je predsjednik Opštine Dr Zoran Srzentić.

Najvažniji su svakako radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže ali je poslednjih dana najbučnije na Staroj Topolici gdje je u toku rušenje objekta kojije nekad bio sastavni dio hotela Agava.

Posljednjih mjeseci najaktuelniji sugrađevinski radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj infrastrukturi u naseljima Sutomore, Čanj, Šušanj, Bjeliši, Polje, te užem jezgru Bara.
Investiciona vrijednost ovih radova je 8,3 miliona eura, a finansiraju se iz sredstava KFW banke i budžeta opštine Bar. Izvođač radova je preduzeće „Jedinstvo“ iz Kraljeva, a nadzor je povjeren njemačkoj firmi „Dahlem“.

“Svi radovi na hidrotehničkim instalacijama u obalnom području (Sutomoru, Čanju i Baru) su završeni. U toku je uređenje terena i vraćanje saobraćajnica u prethodno stanje, tako da se tokom ljeta, shodno Odluci o zabrani gradnje, radovi na tom području neće izvoditi”, saopštio je sekretar Sekretarijata za investicije, imovinu i zastupanje Vido Dabanović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar