FOTO: Na Fakultetu za poslovnu ekonomiju slavljenički

dan fakulteta fpe 11

Povodom obilježavanja Dana fakulteta, u velikom amfiteatru Fakulteta za poslovnu ekonomiju u Baru održana je svečana dodjela diploma svršenim studentima osnovnih i postdiplomskih studija.

Svečanost dodjele diploma predstavlja veliki lični, porodični, ali i društveni događaj. Danas su svečano uručene diplome još jednoj generaciji koja je diplomirala na Fakultetu za poslovnu ekonomiju Bar. Ova svečanost je dokaz da zajednički napori mladih ljudi koji žele da se obrazuju, kolektiva FPE Bar, uz adekvatnu podršku okruženja u kome živimo i radimo, donose rezultate kojima se svi možemo ponositi.
Brojne svršene studente, kao i goste pozdravio je u ime Fakulteta za poslovnu ekonomiju – Bar predsjednik upravnog odbora prof. Milovan Živković.

“Evropsko visoko obrazovanje pored bolonjske deklaracije, gradi tzv. Dualni sistem obrazovanja. Poznati Model (patentiran i zaštićen kao intelektualna svojina) prof. Marđokića predstavlja, u stvari, preteču tog sistema, primijenjenog na našem Fakultetu. Fakultet za poslovnu ekonomiju Bar je prepoznatljiv po tom sistemu. Evropska univerzitetska komisija, koja je obišla mnoge fakultete u Crnoj Gori, u svom zaključku je konstatovala da naš fakultet može biti primjer kvalitetnog obrazovanja u Crnoj Gori, sa odličnim programima i sa modelom stručne prakse. Naš dekan i njegovi najbliži saradnici svojom kadrovskom politikom obezbijedili su sadašnjost, ali i budućnost ovom fakultetu.” izjavio je, između ostalog, prof. Milovan Živković, predsjednik UO FPE Bar.

Prisutnima se potom obratio dekan fakulteta za poslovnu ekonomiju Bar, Prof.dr Božo Marđokić.

Uz čestitke i najbolje želje svršenim studentima dekan je istakao da iza Fakulteta stoje rezultati, ali da uvijek treba imati na umu utvrđenu viziju “biti prvi, biti bolji i biti drugačiji” jer to je temelj iz koga proizilazi uspjeh. Fakultet za poslovnu ekonomiju se pozicionirao kao renomirana institucija na tržištu visokog obrazovanja Crne Gore. Tome je umnogome doprinio originalni Model studentske prakse koji studentima omogućava da uz teorijska znanja koja student stekne tokom studija, spontano i neminovno usvoji i brojne poslovne vještine i kompetencije.

{galerija}info/2017/6/FPE{/galerija}

Optotim dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar