Ljetopis glavna tema nastavka 18. sjednice SO

so dana 29 maj 6

Program rada i finansijski plan JP "Kulturni centar" za 2017. godinu u nastavku 18. sjednice barskog parlamenta imao je kao glavno  pitanje organizaciju jubilarnog, 30. Festivala Barski ljetopis, za koji odbornici iz redova opozicije tvrde da je sprovedena na nezakonit način. Program je  usvojen sa 21 glasom za i devet odbornika se izjasnilo protiv.

Direktor Kulturnog centra Ćazim Nikezić je u uvodnom izlaganju istakao da je program rada dobio pozitivno mišljenje Odbora za finansije i Sekretarijata za društvene djelatnosti. Jubilarna smotra kulture u Baru ove godone će trajati 66 dana, a biće prikazano 120 programa.  

Finansijski plan za 2017. godinu projektovan je na osnovu ostvarenih troškova iz 2016. i pretpostavljenih potreba za 12 mjeseci u 2017. Godini.

Posebno mjesto u našem radu ove godine zauzima 30. Barski ljetopis koji će biti organizovan sa novom programskom koncepsijom.

Program festivala ć biti podijeljen na dva segmenta- večernju scenu i prateći program- objasnio je Nikezić, navodeći da je Ministarstvo kulture već uplatilo 30.000 eura za Ljetopis. Iskazao je i svoje  mišljenja da bi "možda najbolje bilo da se festivali odvoje od Kulturnog centra i funkcionišu kao posebne ustanove".

Mladen Zagarčanin (SNP) je kazao da neprihvatljivo da se Program rada Kulturnog centra za 2017. godinu usvaja u maju.

Dešava se da su u kulturu Bara na perfidan način prste umiješali politički subjekti. U programu kojeg treba da usvojimo stoji da je budžet 96.000 eura, sa druge strane se pominje cifra od 260.000, a špekuliše se i da će Ljetopis koštati  370.000 eura... Mi program usvajamo danas, a pare se već uveliko troše- kazao je Zagarčanin.

Dejan Đurović (DF) smatra da direktorica "Barskog ljetopisa" Ksenija Popović neće nikog ništa pitati,naglašavajući da "Barski ljetopis" ne može da ima podračun.

Savo Vujošević (DEMOS) je istakao da opozicija podržava kulturu, ali da su iznešene teške sumnje na ovaj program.

-Program je problematičan, pa predlažem da se doradi, jer ne možemo raditi ovako kako većina vladajuće koalicije misli.

Branka Nikezić (DPS) je ukazala da su ranija  sredstva  predviđena budžetom za "Ljetopis" bila takva kakva jesu, a danas imamo nesporno  veći broj donacija, ne političke elite DPS-a, već osobama koji hoće da pomognu.

Direktor "Kulturnog centra" Ćazim Nikezić istakao je da se Upravni odbor složio sa programom Ksenije Popović.Pritisaka oko njenog izbora nije bilo, a preporuke postoje.Jubilarni tridesti  Ljetopis  će pokazati kako će sve to izgledati. Ništa nije nametnuto ,timski je radjeno  - kazao je Nikezić.

U popodnevnom radu 18 sjednice SO Bar  sa 20 glasova “za” i sedam “uzdržanih” odbornici su usvojili Program rada Sportskog centra”Topolica”.

Sjednica će biti nastavljena u srijedu.

{galerija}info/2017/5/SO18{/galerija}

Optotim dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar