Plate donirao, odrekao se reprezentacija

sa radnog sastanka 1

Predsednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković ostaće zapamćen u analima hronike grada kao funkcioner koji se odrekao plata tokom prve godine mandata i donirao svoje lične dohotke pojedincima, institucijama, organizacijama kojima je pomoć bila potrebna. Aktuelni predsednik Skupštine opštine Bar, do sada   primio je  11 plata, i ukupan iznos od 13.750 evra su već donirane, a Novaković  je najavio da će ovu praksu nastaviti i u buduće.

PIŠE: Biljana DABIĆ

Predsednik SO Bar kazao je novinarima da je njegova obaveza prema sugrađanima da javnosti  podnese  izvještaj o radu nakon 12 mjeseci obavljanja ove funkcije.

- Tokom minulih godinu dana trudio sam se da svedem troškove skupštinske službe na minimum. Preuzeo sam skupštinsku službu kojom rukovodi sekretar skupštine, u kojoj su zaposleni jedan samostalni savjetnik i jedan samostalni referent. Dakle, riječ je o službi koja je najmanji potrošač budžetskih sredstva u Opštini Bar. Troškove moje službe smanjio sam i tako što nisam koristio službeni telefon i reprezentaciju. Troškovi na tom planu su nula. Nemam ni jedan putni nalog. Gdje god sam putovao, putovao sam o svom trošku, a potrošnja goriva za skupštinsko vozilo koje sam koristio ja i služba bila je 88 eura na mjesečnom nivou, kazao je Novaković dodajući da su to podaci koji govore da nije zloupotrebio svoju funkciju.

 Navodeći šta je odrađeno Novaković je naveo   jednoglasan stav svih odbornika u vezi postupka prodaje Luke Bar.

-To će ostati zabilježeno u istoriji barskog i političkog života iz dva razloga: jer je bila jedinstvena i solidarna, a drugi jer je znatno  uticala na proces donošenja odluke od strane savjeta za privatizaciju. Bar je poslao jasnu poruku: Nezadovoljni smo dosadašnjim katastrofalnim privatizacijama u Baru koje su unazadile privredu grada. Ne želimo dalji proces po istom modelu i dodatno uništavanje privrede našeg grada. Želimo partnerski da nađemo ono što je najbolje za Bar i želimo da budemo dio procesa donošenja odluka, kazao je Novaković ističući da je odluka „ Izmjene i dopune DUP Maljevik“, sa njegove tačke gledišta štetna te bi usvajanjem iste nastalo više štete nego koristi-„ usvajanje bi prouzrokovalo višemilionsku štetu po budžet opštine Bar“.

-Ovo je jedan od dokaza da ne obavljam ovu funkciju kao šraf nečije mašine, već kao svjestan i savjestan građanin, rekao je Novaković koji je tokom izlaganja podsjetio i na maksimu „ politika vještina mogućeg“

Prema njegovim riječima, ima razloga  i za nezadovoljstvo: zbog nerealizovnog projekta otvranja azila za pse, te zbog nedonošenja Strateškog plana razvoja Bara. Generlno, Novaković je nezadovoljan, stepenom efikasnosti i kvalitetom kadrovskog potencijala izvršne vlasti.

-Oštro se protivim ustupanjem resursa našeg grada bilo kome sa strane na nacionalnom, ili inostranom nivou. To sam naglasio i svojim reagovanjem u vezi ustupanja servisa pomorske linije Bar –Bari i uskoro očekujte aktivnosti kroz loklani paarlament po tom pitanju, kazao je Novaković.

https://www.youtube.com/watch?v=KkzY8px_I4I&feature=youtu.be

ČETRI ODLUKE O PLANSKIM DOKUMENTIMA

U prethodnih 12 mjeseci, Skupština opštine Bar održala je 5 sjednica, a jedna je u toku.

-Zasjedanja su trajala 20 dana, oko 80 sati rada. Skupština je usvojila 22 odluke, 15 odluka se tiču imenovanja, ili razriješenja lica koje bira, ili imenuje Skupština, ili daje saglsnost, 4 programa, 11 izvještja. Među navedenim odlukama se nalaze i dvije o potvrđivanju prijateljstva između opštine Bar i drugih gradova, 4 odluke o usvajanju planskih dokumenata i plan upravljanja otpaadom, naveo je Novaković.

PLATIO POROĐAJ STRANOJ DRŽAVLJANKI

Novaković je naglasio da u politici nije radi ostvarenja materijalnog interesa.

-Zahvaljujem se ljudima i institucijama koji su mi omogućili da se osjećam srećno i sa njima dijelim njihove probleme. Njihova imena neću javnosti otkrivati, a za potvrdu  donacija  imam uplatnice, rekao je Novaković navodeći da je među njima  i žena, strani državljanin koju ranije nije poznavao.

- Žena se porodila u Opštoj bolnici Bar, i s obzirom da nije naš osiguranik porođaj je trebalo platiti. Nisu imali novca, ja sam sa zadovoljstvom pomogao. U znak zahvalnosti roditelji novorođenčeta su me pitali da dam ime djetetu, kazao je Novaković.

{galerija}info/2017/5/cakanpress{/galerija}

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar