Velika akcija Prijatelja životinja u Baru

 7 Copy

Na zahtjev NVO "Prijatelji životinja Bar", Opština Bar je dala saglasnost da ista postavi informativni štand na Trgu Vladimira i Kosare.

„Ove aktivnosti održavaće se svake druge subote od 10 do 13 sati i to u periodu od 20. maja  do 29. septembra. Cilj ove organizacije je da se i na ovaj način skrene pažnja javnosti na problem bezdomnih i bolesnih životinja u našem gradu. Kao i kako i na koji način im pomoći a sve uz pomoć informativnih flajera, razgovorom sa članovima udruženja i volonterima. Životinja na ulici završi, u većini slučajeva, nebrigom vlasnika. Svaki vlasnik mora biti svjestan svoje odgovornosti kada je u pitanju liječenje, sterilizacija ili kastracija psa ili mačke i uopšte način na koji se brine o svom ljubimcu. Nekontrolisanim razmnožavanjem i odbacivanjem mladunčadi, mi dobijamo pse ili mace lutalice. Oni se na ulici bore za opstanak, razbolijevaju se, međusobno se razmnožavaju i tako nastaje začarani krug. U većini slučajeva takvi psi kod građana izazivaju strah i odbojnost a zapravo oni su tu ne svojom voljom već ljudskom nepažnjom. Problem je kompleksan, ali, počećemo od prvih koraka“, saopštili su iz ove NVO.

Buba Knežević Tomić iz NVO "Prijatelji životinja Bar" navela je da je uz pomoć djece koja su se maksimalno angažovala oko uređenja štanda, pravljenjen magneta, dijeljenjem flajera i animiranjem prolaznika kao i angazovanjem članova NVO, prikupljeno je 97 eura.

„To je novac naših četvoronožnih drugara čiji smo mi jedini glas. Zato hvala humanoj dječici koja ce izrasti u karakterne ljude na radost ovog društva. Hvala našim sugrađanima kao i gostima grada Bara. Društvo su nam pravili udomljeni psi sa svojim vlasnicima kao i oni koji još čekaju svog udomitelja. Bile su tu dame koje se redovno odazivaju apelima za pomoć a posjetila nas je i Silvija, novinarka Radio Bara, popričala je sa nama i dala svoj prilog našim kucama. Zelim da se svima zahvalim na svakom vidu pomoći i obavezno naglasiti sledeće: pomoć ne mora biti velika, dovoljno je par desetina centi od svakog pa da se dovoljno prikupi. Pomoć se može donirati u vidu hrane, lijekova, paleta za pravljenje kućica, preparata protiv buva i krpelja, starih ćebadi i svega ostalog što bi bilo od pomoći. Znamo da su teška vremena i da se svi borimo za golu egzistenciju, ali sjetite se i njih, jer oni imaju samo nas. I malo je dovoljno kad nas je više. Od današnjih priloga već je kupljeno 4 džaka hrane za ulične pse. Preostali novac će se upotrijebiti za plaćanje lijekova i veterinarskih usluga kao i drugih potreba“, navela je Knežević-Tomić. 

{galerija}info/2017/5/kuce{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar