FOTO: XVIII sjednica SO - dan drugi

ILI OVA ZA NASLOV

Predlog  izmjena i dopuna plana postavljanja privremenih objekata za period 2015-2017 u  nastavku 18. sjednice SO Bar, odbornici su danas raspravljali. Odbornici opozicije su kritikovali su plan, smatrajući da nije u skladu sa zakonom.

Odbornici opozicije zahtijevali su da se odloži donošenje ovog plana, i da se on doradi. Na kraju rasprave, odbornica Snežana Jonica (SNP) tražila je da se javno glasa o ovoj tački dnevnog reda i tražimo da se glasa po prozivci, zbog dalje sudbine ovog akta, kako bi ostalo u zapisniku ko je glasao za ovakav tekst i ko je podržao ovakvu pravnu nepismenost - kazala je Jonica.

Predsjedavajući Radomir Novaković dao je pauzu, nakon koje je saopštio da se izjašnjavanje po ovoj tački odlaže.Na predlog predlagača izjašnjavanje je odloženo da bi se predlog za izmjene i dopune plana postavljanja privremenih objekata i amandman predlagača pravno i tehnički ispravio - kazao je Novaković.

Na sjednici su iskazana  mišljenja da se broj privremenih objekata svede na minimum, te da ovaj plan izmjena i dopuna ne treba da prođe, pošto nije donijet plan uređenja prostora.

Odbornik Osman Subašić (SDP) kazao je da nije protiv postavljanja privremenih objekata, te da je očekivao da će Odbor za statut i propise uraditi određene ispravke ovih izmjena i dopuna.

Branka Nikezić (DPS) smatra da nije problem u redosledu privremenih objekata.

- Mi prvenstveno vodimo računa o ljudima kojima su ti privremeni objekti jedini izvor primanja, od kojih tokom godine mogu da prežive - kazala je ona.

Odbornici su nastavili rad o predlogu plana upravljanja komunalnim i neopasnim otpadom u opštini Bar za period 2016-2020.

Na današnjoj skupštini ipak je  jedna odluka donjeta jednoglasno.

Na predlog odbornika Sava Pavlovića (SD), odbornici su prihvatili da se današnja  dnevnica svih odbornika uplati  kao pomoć za  bolnički  tretman  12-ogodišnjeg dječaka iz Bara Luke Mijača.

{galerija}info/2017/4/SO3{/galerija}

baneb dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar