Radionica za mlade preduzetnike na Fakultetu za poslovnu ekonomiju

image002 2

Na Fakultetu za poslovnu ekonomiju u Baru juče je bio preduzetnički dan.

Naime, program Nagrada za društvene promjene po drugi put je otvoren za mlade preduzetnike širom Crne Gore I prijave su u toku. Mladi od 14 do 30 godina, koji imaju ideje za društvene biznise i žele da rade na unaprijeđenju zajednice, mogu da prijave svoje projekte do 7. maja.

Veliki broj zainteresovanih mladih ljudi prisustvovao je radionicama “Fabrika Ideja” i “Biznis modeli i osnove biznis plana”, koje su se danas, 20.04.2017.godine održale u amfiteatru Fakulteta za poslovnu ekonomiju Bar.  Zajedno sa mentorima , studenti Fakulteta za poslovnu ekonomiju i đaci Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole  radili su  na razvoju svojih ideja i njihovom  planiranju.

Cilj programa Nagrada za društevene promjene jeste da promoviše društveno preduzetništvo, te da omogući učesnicima da uz pomoć malih i velikih preduzeća, profesionalaca i eksperata iz različitih oblasti djelovanja, pokrenu vlastiti društveni biznis. Učešćem na programu mladi preduzetnici dobijaju mentorstvo, edukaciju, umrežavanje sa najvećim kompanijama u Crnoj Gori, prostor za rad tokom procesa inkubacije, a na kraju projekta, najbolje ideje osvajaju početni kapital za razvoj, u iznosu od 1500 EUR, koji uz programsku podršku, obezbijeđuje Erste Banka Crna Gora.

Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award) promoviše znanje i praksu društvenog preduzetništva među europskim studentima i studenticama. To je najveći projekat u Evropi, posvećen studentima/icama, na temu društvenog preduzetništva. Osnovan je od strane Univerziteta za biznis i ekonomiju iz Beča i Impact HUB-a. Fakultet za poslovnu ekonomiju Bar je drugu godinu za redom partner na ovom projektu I velika podrška mladim ljudima koji žele da pokrenu I realizuju preduzetničku ideju.

Ukupno dvadeset zemalja su članice internacionalnog projekta Social Impact Award: Austrija, Švicarska, Švedska, Češka Republika, Slovačka, Rumunija, Grčka, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Rusija, Albanija, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Kosovo, Gruzija, Španija, Tunis i ove godine će mentorstvom i ekukacijom podržati više od 150 ideja za društveno preduzetništvo, od  čega će 60+ ideja dobiti nagrade ukupne vrijednosti više od 100.000 Eura. Ovaj projekat namijenjen je promociji društvenog preduzetništva sa ciljem da mladi koji žele da pokrenu sopstvene društvene biznise dobiju potrebne alate i podršku i direktno utiču na unaprijeđenje svojih lokalnih zajednica. 

{galerija}info/2017/4/FPE{/galerija}

baneb dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar