Vodovod

U pojačanoj kontroli Vodovoda na otkrivanju nelegalnih potrošača u samo poslednja dva mjeseca otkriveno je 374 nelegalnih priključaka na vodovodnoj mreži.


Mnogi  od tih priključaka  imaju ugrađene vodomjere, što znači da su vrlo profesionalno priključeni na vodovodnu mrežu, ali utrošenu vodu nikada nijesu plaćali, jednostavno priključak  nijesu prijavli i nemamo ih u bazi podataka potrošača. Na spisku nelegalnih potrošača nalaze se ne samo domaćinstva već i pojedini ugostiteljski i trgovinski objekti. Postoje opravdane sumnje i da pojedini zaposleni u Vodovodu vrše nelegalno priključivanje van radnog vremena i da će se  sa takvom praksom u buduće  svakako morati  prekinuti . U svim slučajevima  u kojima se bude utvrdilo da je priključivanje vršio neki od radnika Vodovoda će se otkazivati ugovor o radu.

“Još jednom upozoravamo sve vlasnike nelegalnih priključaka, kao i korisnike čije su neizmirene obaveze veće od 200 eura  da su ekipe za isključenje počele  od 11.04.2017. godine da uz asistenciju Komunalne policije isključuju takve subjekte sa vodovodne mreže”, poručili iz DOO Vodovod i kanalizacija.

U reagovanju VIK-a još jednom su ukazali svim nelegalnim potrošačima da mogu još uvijk da prijave i registruju svoj nelegalni priključak i na taj način izbjegnu isključivanje sa vodovodne mreže i podnošenje krivične prijave.

“Do sada su od 374 otkrivena nelegalna priključka njih 132 prijavili i registrovali svoj nelegalni  priključak bez bilo kakvih posljedica”, kazao je za Jedro izvršni direktor  Zoran Pajović.                                                                                                           

Posljednje vijesti

Thumbnail Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša upozorio je juče da mjere u borbi protiv...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  More  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

Jedro baner huppe

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar