Ekslozivom na automobil komandira interventne, policija sumnja na organizovanu kriminalnu grupu

dorcol izgoreo automobil 26

Privatni automobil komandira Interventne jedinice barskog CB Ivana Đokovića uništen je u eksloziji koja se dogodila u noći između petka i subote, na parkingu, iza zgrade Osnovnog suda u Ulici Rista Lekića. U zvaničnom saopštenju Uprave policije, izadom oko 13:30, navedeno je da u barskom Centru bezbjednosti imaju indicije o tome ko bi mogao da bude povezan sa ovim kriminalnim aktom i intenzivno radi na dokazivanju ovog djela. Sumnja je adresirana na „organizovane kriminalne grupe na području Bara“ U ovoj eksploziji su oštećena još dva vozila koja su bila parkirana pored golfa komandira policije.

PIŠE: Biljana DABIĆ

Nakon obavljenih vještačenja u Forenzičkom centru znaćemo kako je i od čega došlo do eksplozije koja se dogodila oko 4 sata, kazao je portparol Osnovnog državnog tužilaštva Bar tužilac Radovan Đurišić. Prema njegovim riječima, uviđaj je obavila dežurni tužilac Radmila Gačević, sa vještakom za požare i eksplozive Radovanom Popovićem.

Prema nezvaničnim saznanjima eksplozivnu napravu za sada nepoznata osoba je postavila na haubu komandirovog golfa, koji je bio parkiran u zgradi gdje on živi. Prednji dio vozila je potpuno uništen. Jačina eksplozije je bila jaka i probudila je i uznemirila stanare zgrade ispred koje je postavljena eksplozivna naprava.

U Upravi policije navode „Ovim kriminalnim aktom organizovane kriminalne grupe na području Bara pokušavaju da zaustave policijske aktivnosti koje su usmjerene na prevenciju eventualno planiranih krivičnih djela i dokazivanje krivičnih djela koja su počinjena u prethodnom periodu“.

"Uprava policije je odlučna u borbi protiv organizovanog i svih vidova kriminala i ovaj napad na imovinu policijskog službenika nas motiviše da te aktivnosti sprovodimo još žustrije i odlučnije, u zakonskim okvirima i u tijesnoj saradnji sa tužilaštvom. S tim u vezi važno je reći da je CB Bar prethodnih mjeseci, dolaskom novog načelnika i njegovih saradnika, postigao zavidne rezultate, a kao primjer navodimo da su sva krivična djela prijavljena u martu ove godine, a koja su se dogodila na području Opštine Bar, stoprocentno rasvijetljena", navodi se u zvaničnom saopštenju Uprave policije.

Službenici CB Bar i drugih organizacionih jedinica su prethodnih mjeseci stalnim kontrolam“ bezbjednosno interesantnih lica“ kod tih lica pronašli i oduzeli oružje, municiju, drogu i vozila koja su koristila.

"Sa tim aktivnostima će se još intenzivnije nastaviti. Sva lica koja su interesantna za službu će biti kontrolisana i provjeravana i policija će konstantno raditi na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju kriminaliteta i privođenju pravdi svih lica koja budu osumnjičena za krivična djela", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar