FOTO: Ostroški bunari očišćeni, slijedi renoviranje

naslovna

Na našem portalu nedavno smo čitali o bunarima u selu Boljevići kod Ostrosa, uz foto galeriju našeg saradnika Zija Madžurića. Ovoga puta Zijo nam javlja da je na njegovu inciijativu organizovano čišćenje bunara.

“Pokrenio sam inicijativu i uspješno organizavao čišćenje prostora oko bunara u selu Boljevići - Ostros, Krajina. Podršku sam dobio i od uduženja “KRAJA“ iz Njujorka. Iz diajspore su najavili da će podržati renoviranje bunara ,a na svakom se planira postavljanje mermerne ploče sa podacima o graditelju bunara”, objasnio je Madžurić za Jedro.

Da potsjetimo, u selu Veliki Ostros u Krajini, preciznije u naselju Boljevići, nalaze se 12 bunara koji su izgrađeni od strane lokalnog stanovništva. Ovi bunari su bili i nastavljaju da budu jedini izvori vode za stanovnike ovog dijela Krajine. Posebno, naselja Boljevići, Curovići, Berjasevići a i okolna naselja se snabdijevaju vodom iz ovih bunara. Za sela Arbnes, Ckla i druga sela Ostrosa, put pored ovih bunara je oduvjek bio jedini putni pravac...

Neumorni Zijo Madžurić u raportu za Jedro kaže da se posebno zahvaljuje udruženju “KRAJA” iz Njujorka I predsjedniku udruženja Alaj Hamidu na podršci i obećanoj pomoći da se ovaj dio Krajine uredi.

U akciji čišćenja učestvovali su članovi porodica Berjaševića, Curovića , Cukovića, Boljevića i mnogi drugi...

“Ovom prilikom je RTCG snimila prilog o Krajini , bunarima I seljanima ovog djela Krajine za emisiju “Selu u pohode” u kome su osim mene, učestvovali i govorili Selim Berjašević, Gzim Ardolić i Curović Medina”, rekao je Zijo za Jedro.

{galerija}info/2017/3/bunari{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar