TOB i Radio Bar pokrenuli akciju pomoći za saniranje kuće Alena Efovića!

zar 9

Radio Bar i Turistička organizacija Bar pokrenuli su akciju pomoći za saniranje i opremanje kuće poznatog humaniste , koja je prije nekoliko dana izgorjela u požaru.

Kuća koja je pretvorena u zgarište, svakog ljeta, već deset godina, bilo je mjesto okupljanja više od dvije stotine djece sa teškoćama u razvoju iz bivše Jugoslavije, koja su ovdje besplatno provodila odmor. Turistička organizacija Bar prva je prije deset godina podržala osnivanje “Humanitarne familije”, pa je sada i među prvima koji će pomoći da se saniraju posljedice velikog požara i omogući Alenu Efoviću da nastavi svoju jedinstvenu humanitarnu misiju.

“Kada je Alen došao prije deset godina u Turističku organizaciju sa idejom o pomoći hendikepiranima, pitao nas je za savjet kako da sve započne. Savjetovali smo ga da osnuje NVO, koja je, vidjeli smo , uspješno radila sve ove godine i napravila jedno veliko i humano djelo ne samo u Baru, već regionu. Moram da kažem da mi je veoma žao što mu se ovo desilo i naša je želja - ako smo bili prvi kod osnivanja, da sada budemo i prvi koji će pomoći kada je u teškoj situaciji, da nastavi svoju humanitarnu djelatnost koja je jedinstvena na ovim prostorima”, kazala je direktorka TO Bar Neda Ivanović, koja je istakla kako je sigurna da će Alenova pozitivna energija uz pomoć svih donatora i humanih ljudi dati rezultata.

To će omogućiti da mališani sa teškoćama u razvoju i njihovi roditelji ponovo dođu u Dobru Vodu i osjete toplu dobrodošlicu Alena Efovića, a mnogi od njih prvi put ugledaju more i uživaju u druženju sa svojim vršnjacima.

Radio Bar kao jedan od pokretača ove akcije sa svojim poslenicima su tradicionalno aktivni u skoro svim humanim akcijama u Barskoj opstini i regionu,ali su ovoga puta posebno nadahnuti za pomoći Humanitranoj porodici.Da nije bilo humanosti i pomoći nakon katastrofalnog zemljotresa mnogo toga danas ne bi bilo u Baru-kaže direkorica radija Vesna Šoškić.

Humanitarnoj akciji već su priključili Opština Bar , poznati barski privrednik Ljubomir Kočović i njegova kompanija “Nimont”, preduzeće “Možura”, barski Vodovod, a akciju podržava i Televizija Crne Gore.

Osiguravajuće društvo “Sava Montenegro” u obavezi je da nadoknadi oštećenje samog objekta, dok je ogromna vrijednost u namještaju, tehničkoj opremi i drugim stvarima koje su obezbjeđivale odmor i boravak za preko dvije stotine hendikepirane djece, nestala bespovratno.

“Neprijatno mi je, nisam nikada tražio za sebe, samo za tu djecu. I sada obećavam da će svaki euro koji bude sakupljen kada stanem na noge biti uložen u djecu, jer ova kuća i oni su, ponavljam priča u koju je stao cijeli moj život”, kaže Efović.

Svi koji žele da učestvuju u ovoj humanoj akciji mogu to uraditi uplatom na žiro račun 510-38741-23 kod Crnogorske komercijalne banke na ime "Humanitarna familija" Alen Efović.

{galerija}info/2017/1/akcija{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar