Dakle...82 minuta – sa, ili, bez grijanja

vlak

Brzi voz  kroz Crnu Goru kasnio preko 150 minuta, putnici se smrzavali.

PIŠE: Biljana Dabić 

Međunarodni brzi voz koji saobraća na pruzi Bar –Beograd u utorak, iz Bara je krenuo u 7:10, a iz poslednje crnogorske stanice, Bijelo Polje za glavni grad Srbije nastavio je putovanje oko 14 sati (po redu vožnje 10:45). Ovo je potvrđeno Novostima, na željezničkoj stanici u Bijelom Polju.

Brzi voz kroz Crnu Goru kasnio je preko 150 minuta zbog leda/ kvara teretnog voza. Putnici su se javljali medijima tvrdeći da se posmrzavaše tokom stajanja voza.
Da li je razlog višesatnog kašnjenja brzog međunarodnog voza- led u tunelu, nadomak Mojkovca, ili kvar teretnog voza, ne znamo jer u dva obraćanja javnosti, u istom danu, iz Željezničkog prevoza Crne Gore, stigla su i dva razloga. I umjesto odgovora na pitanje – zašto nije bilo grijanja tokom stajanja voza pa su se smrzavali putnici na ekstremno niskim temperaturama, PR ovog preduzeća, kako prenosi portal državne televizije, bavi se minutima.

„ Voz je zaustavljen u 10 sati i 20 minuta, a krenuo je iz Mojkovca u 12 sati i dva minuta. Dakle, voz je u zakašnjenju na teritoriji Crne Gore bio 82 minuta", kazala je Portalu RTCG Vesna Vučinić iz Željezničkog prevoza Crne Gore i dodala „Stajanje brzog voza dovelo je do kašnjenja lokalnog voza koji saobraća od Bijelog Polja“.
Vučinić nije mogla da potvrdi navode putnika da u vozu koji je stajao u Mojkovcu nije bilo grijanja.

Vjerovatno ljuti zbog napisane informacije da je voz kroz Crnu Goru kasnio preko 150 minuta, biće da su zaboravili da je i Bijelo Polje teritorija Crne Gore. Pa kroz redove, da nam podvuku – dakle...(82 minuta).

I sve što nam kažu, mi smo tu da prihvatimo- kad treba da je Mojkovac poslednja stanica, poslednja je – nema dalje!?

Kako mi da imamo glavu, Kako bi se smjeli drznuti, bilo šta da ih pitamo – jer ako treba da kasnimo,svakako neka kasnimo. Treba li da se smrzavamo- pa smrzavajmo se, ekstremne su zime, 15 ispod nule nekoliko dana.

Teško nama i ako pomislimo - Kako bi ovaj stručni kadar Željeznice Crne Gore organizovao saobraćaj u kontinentalnim državama u kojima su temeparture mjesecima ispod nule, a vozovi redovno saobraćaju bez zakašnjenja. No, nisu nam dozvolili dugo ni da razmišljamo, u Željezničkom prevozu se dosjetili i „obezbjedili“ rješenje "Zbog ekstremno niskih temperatura (do -15), nije bilo moguće pokrenuti neke vozove, pa je došlo do otkazivanja pojedinih linija (ne saobraćaju vozovi od Bara do Podgorice???). Međutim, kompanija je organizovala alternativni autobuski prevoz za sve putnike koji su iz Podgorice putovali za Bar.

Imao mi razumjevanja, kako ljeti, tako i tokom „ekstremno“ niskih temepartua, i niko sigurno ne traži na Balkanu primjenu „japanskog sistema“ u željezničkom saobraćaju, nego hoćemo elementarno poštovanje prava putnika i da nam „stručnjaci„ ne vrijeđaju inteligenmciju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar