Dodijeljeno priznanje „Božidar Filipović Fićo“

go la 1

Održana promocija zbornika “Nekazano-1”


Po prvi put dodijeljeno je specijalno priznanje „Božidar Filipović– Fićo“ koje udruženje “Nekazano“ dodjeljuje mladim pjesnicima koji su dali svoj doprinos u tekućoj godini.
Za ovu godinu ta čast je pripala Danilu Pečurici, mladom pjesniku za knjigu „Kometa tuge“.

go la 2

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ kako je na promocija zbornika poezije „Nekazano – 1“ kazao predsjednik udruženja Labuda N.Lončar objavilo je 43 naslova knjiga i časopisa, organizovalo dvadeset promocija i književnih večeri, među kojima i Antologije ženskih aforizama sa prostora bivše Jugoslavije, Antologije haiku pisaca Crne Gore, te knjigu kanadske autorke Zorice D. Mišić na maternjem i ruskom jeziku. Održali su Drugi festival ljubavne poezije “Pjesnik – Svetionik”, književne večeri posvećene Puškinu i Mini Karadžić, objavili jedan broj časopisa za haiku, a dva za kulturu i umjetnost pod svojim imenom

go la 3

 Predstavnici “Nekazanog” su učestvovali, pored ostalog, na “Struškim književnim susretima”, “Karamanovim susretima” u Radovišu – Sjev.Makedonija, Sajmu knjiga u Beogradu, a “kruna rada je Zbornik koji su sinoć predstavili “Nekazano - 1”.

go la 4

Na promociji su bili prisutni brojni pjesnici iz zemlje I inostranstva.

go la 5

Nakon promociji pjesnici i prijatelji “Nekazano” u restoranu “Zlatna ribica” po drugi put su učestvovali u dočeku “Pjesničke nove godine”.

go la 6

Zbornik su zajednički realizovali štamparija „Grafokarton“ iz Prijepolja i predsjednik udruženja „Nekazano“ Labud N. Lončar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar