Uhvati zeca…….

uhvati zeca

Književni program 32. “Barskog ljetopisa” zaokružen je sinoć promocijom romana “Uhvati zeca” autorke Lane Bastašić.


O ovom romanu, ali i svom sveukupnom stvaralaštu, autorka je, na platou ispred Dvorca kralja Nikole, razgovarala sa moderatorom večeri Nikolom Nikolićem.

Lana Bastašić je rođena u Zagrebu 1986. godine, a odrasla je u Banja Luci. Iza sebe ima dvije zbirke priča, jednu zbirku poezije i jedan roman za djecu. Svako od ovih izdanja krunisan je nekom nagradom, tako da je ona dobitnica nagrada kao što su „Zija Dizdarević“, „Ulaznica“ i „Karver“.
„Uhvati zeca“ je njen prvi roman za odrasle koji je ušao u najuži izbor 65. NIN-ove književne nagrade za najbolju knjigu iz 2018. godine. Lana živi u Barseloni, gdje uređuje književni časopis „Carn de cap“ i vodi školu književnosti Escola Bloom.
Roman „Uhvati zeca“ je uzbudljiva feranteovska storija o prijateljicama koje su neobične životne okolnosti odvojile na više od deceniju, da bi ih još čudnovatijim spletom ukrstile i odvele u potragu za, naizgled, jedinom preostalom tačkom međusobnog povezivanja. Vješto usmjeravana fabula suočava nas s nekim od suštinskih pitanja današnjice: pitanja granica do kojih može ići povezivanje različitosti, pitanja ovladavanja identitetom – njegovog oblikovanja po sopstvenom nahođenju, pitanja odnosa različitih vremenskih planova koji se prelamaju na istoj jedinki, te pitanja mogućnosti da kroz opštu tranziciju i pojedinac doživi preporod.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar