Promocija novog romana Milana Vujovića u Dvorcu kralja Nikole

milancce

Priča o porodičnoj drami uz istaknute mentalitetske i karakterne crte tipičnog tradicionalno vaspitanog Crnogorca

„Počelo je s nesanicom” naziv je novog romana Milana Vujovića koji će u ponedjeljak, 29. jula biti promovisan u okviru književnog programa ovogodišnjeg „Ljetopisa”. Moderator ove književne večeri koja će se održati u Dvorcu kralja Nikole od 21:30h biće Petar Milatović, glavni i odgovorni urednik “Politikinog zabavnika”.

Milan Vujović je zaposlen kao novinar u Radio Baru 32 godine. Voditelj je i urednik emisija „Promenada četvrtkom“ i „Barska hronika“. Bio je urednik Radija i „Barskih novina“ i četvrt vijeka dopisnik iz Bara beogradske „Politike“. Sada ima svoj blog na on lajn izdanju „Vijesti“. Dobitnik je nagrade Aktiva novinara Bara „Božidar Boško Milošević“ 1997. godine i druge godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore 2000. godine.

Napisao je nekoliko djela: romane „Agnostik ili kako je Jagoš završio pravo“ i „Ništa se nije promijenilo“, knjigu zapisa „Život i ostalo“, autor je duhovitih priča pod naslovom „Knjiga o Mikiju“, kao i „Barskih priča“ u dva dijela. Koautor je više knjiga, od kojih dvije o šahu.

Vujović je član Udruženja književnika Crne Gore. Držao je kurs novinarstva u „Otvorenoj školi“ u Baru, kao i u okviru projekta Edukativnog centra Bar. Trostruki je otac, diplomirani pravnik i majstorski kandidat u šahu.

Prema riječima kritike, ovo je, do sada, najbolji Vujovićev roman. Na vrlo sugestivan način ispričana je porodična drama, i još uvjerljivije dočarane mentalitetske i karakterne crte tipičnog tradicionalno vaspitanog Crnogorca. I sam naslov romana odiše sugestivnošću, priziva da otkrijemo šta je to počelo s nesanicom, i kakva se to priča krije među njegovim koricama.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar