gipsii 2

Na platou ispred Dvorca kralja Nikole, u nedjelju, 14. jula, vokalno-instrumentalni kvartet Baneta Kljajića priredio je nezaboravan koncert.

Četvoro izuzetnih muzičara, specijalno za nastup na 32. “Barskom ljetopisu”, okupio je Kljajić, virtuoz na gitari kog publika pamti još sa nastupa na Zimskoj sceni Festivala.

U nešto promijenjenom sastavu, ovoga puta sa Ksenijom Milošević na violini, Sanjom Uzelac za mikrofonom i Urošem Markovićem za klavirom, Kljajić je ove tople julske večeri svojim repertoarom publiku proveo kroz muziku Mediterana, a čule su se i neke od najpoznatijih ruskih ciganskih pjesama koje je publika sa oduševljenjem prihvatila.

Posebnu draž ovakvih melodija svojim vokalom i natupom istakla je Sanja Uzelac, inače vokalni solista proslavljene grupe “O’ Đila”. Pjesme koje je izvela, kako kaže, pažljivo je birala za ovdašnju publiku.
“Ruske ciganske pjesme su inače dio mog repertoara, ali smo se vodili time da ovoga putu budu poznate pjesme, prijemčive, koje šira publika zna a da opet imaju neku svoju umjetničku crtu. Publika je to jako lijepo primila, to se vidjelo i po očima i po cupkanju, na kraju krajeva repertoar je i biran tako da se publika što više opusti”, istakla je Uzelac.

gipsii 3

Ksenija Milošević, prva violina Beogradske filharmonije kaže da su iza svakog od muzičara godine, pa i decenije individualnog rada, i, upravo zahvaljujući tome, kada se sve sklopi zvuči kao jedna kompaktna cjelina. Miloševićeva je dobro poznata publici i kao vokal, a prisutne je razgalila izvođenjem crnogorske kompozicije “Još ne sviće rujna zora”.
“Jako mi se dopao ovaj koncept i kada me je Bane pozvao razmišljali smo šta bi to mogli da sviramo a da nije baš komercijalno, pa smo tako odlučili da ubacimo i neke klasike. Večeras prvi put dijelim binu sa Sanjom, i rekla bih da smo dobitna kombinacija. Takođe, prvi put sam pjevala crnogorsku tradicionalnu pjesmu, i to je bilo onako ’ad hoc’ kao poklon za bis, i nadam se da se pulici dopalo”, rekla je Miloševićeva.

Večeras na programu  32. „Ljetopisa“:
„Malterego“, knjiga druga: „Higijiena nesećanja“ naziv je romana regionalno poznatog autora Marka Šelića Marčela, koji će biti promovisan  na platou ispred Dvorca kralja Nikole. Moderator ove književne večeri, koja je dio Večernje scene 32. „Ljetopisa“ biće Aleksandar Đuričić, novinar i publicista iz Beograda.

Posljednje vijesti

Thumbnail Oko 10.30 časova došlo je do saobraćajne nezgode na lokaciji kod Poslovnog centra Bar.
Više u kategorijama: Info  More  Info  Obale  Art  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar