maratton 1

U organizaciji međunarodnog udruženja “Nekazano” i “Dana Zagrađa” održan je pjesnički maraton.


Pored pjesnika i književnika iz Crne Gore i regiona na ovoj jedinstvenoj večeri nastupio je Hor Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira iz Bara i narodni guslari Ljubo Milić i Mišo Kuburović.

IMG 0708 Copy
Skup je otvorio Labud N. Lončara, predsjednik udruženja “Nekazano”,a gostima se obratio Otac Marjan, paroh Sutomora. U nadahnutoj besjedi i blagoslovu pozdravio je učesnike i riječima da se sve “nekazano” mora kazati i prenijeti za buduća pokolenja.

Hor Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira izveo je nekoliko tropara iz svog bogatog repertoara i oduševio publiku.

maratton 2
Nakon toga je počeo poetski maraton uz učešće pjesnika: Slavica Šešum, Goran Radičević iz Risna. Vera Artemjeva iz Rusije. Nadica Ilić i Svetlana Todorović iz Beograda. Miško Prelević iz Kotora. Gordana Srećković iz Holandije. Nikola Nenezić Čudesni iz Nikšića.Sanja Veličković, Danijela Nela Jovanović, Milojka Jovović, Radovan Hadži Radović, Mišo Kuburović, Veselin Vujović Velvet,Božo Vučić Božin i Olga Dabović Klikovac iz Podgorice. Snežana Vulin iz Golubovaca govorila je pjesme Anike Vuletić koja je bila sprečena da prisustvuje večeri. Svetozar Đurišić i Žarko Marović iz Virpazara. Labud N. Lončar, Miško Vučinić, Vladimir Cerović,Vasko Janković i Marko Giljača iz Bara.

maratton 4

Posle izuzetno nadahnute i ispunjene emocijama večeri druženje je nastavljeno uz pjesmu na terasi “Vile Ćetković” – vlasnika Veselina Ćetkovića pokretača “Dana Zagrađa”.

urban radio