minna 1

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ održalo je promociju knjige „Pevam danju, pevam noću – pisma Mini Karadžić“, akademika prof. Svetlane Matić, u Kripti Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru.


O knjizi su govorili mr. Smiljana Vukićević- književnica i Labud N. Lončar- pjesnik i predsjednik udruženja “Nekazano”.

Pozdravljajući goste ispred Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ Lončar se zahvalio starešinama Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru a posebno ocu Slobodanu Zekoviću, parohu Barskom, koji su omogućili da se veče održi u prelijepom ambijentu hrama. Istakao je činjenicu da je Akademik prof. Svetlana Matić počasni član udruženja "Nekazano" i dugogodišnji prijatelj, da je srećan što u ovim vrelim letnjim danima imaju priliku da je ugoste i da se jedno ovako važno veče održi u Baru.

minna 2
Mr. Smiljana Vukićević – književnica iz Bara upoznala je goste sa biografijom autorke ističući mnogobrojne nagrade i priznanja koje je u svom dosadašnjem radu stekla.
Promocija je upriličena na pravoslavni praznik Sveti apostolic Petar i Pavle – Petrovdan. Na taj dan prije sto devedeset i jednu godinu rođena je Mina Karadžić kojoj je knjiga i posvećena.

Po riječima Akademika prof. Svetlane Matić njena želja je bila da ona uz pomoć udruženja “Nekazano”obeleži taj datum s obzirom da se po njenom sudu nijesmo dovoljno odužili Mini.Mini koja je bila lični sekretar svoga oca Vuka Karadžića, i prevodilac, jer je govorila pet jezika, bila je i slikarka što je malo poznato u našoj javnosti itd.

Svetlana Matić je u svom dugogodišnjem radu u prosveti Austrije a živeći u Beču imala uvid u razne arhive a material za ovu knjigu pripremala je pune tri godine.

 

Alegra dugi

Posljednje vijesti

Thumbnail Crna Gora je trenutno bez oboljelih od koronavirusa i u ovom trenutku nema ni aktivnih slučajeva...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar