Održana promocija knjige „Pevam danju, pevam noću – pisma Mini Karadžić“

minna 1

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ održalo je promociju knjige „Pevam danju, pevam noću – pisma Mini Karadžić“, akademika prof. Svetlane Matić, u Kripti Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru.


O knjizi su govorili mr. Smiljana Vukićević- književnica i Labud N. Lončar- pjesnik i predsjednik udruženja “Nekazano”.

Pozdravljajući goste ispred Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ Lončar se zahvalio starešinama Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru a posebno ocu Slobodanu Zekoviću, parohu Barskom, koji su omogućili da se veče održi u prelijepom ambijentu hrama. Istakao je činjenicu da je Akademik prof. Svetlana Matić počasni član udruženja "Nekazano" i dugogodišnji prijatelj, da je srećan što u ovim vrelim letnjim danima imaju priliku da je ugoste i da se jedno ovako važno veče održi u Baru.

minna 2
Mr. Smiljana Vukićević – književnica iz Bara upoznala je goste sa biografijom autorke ističući mnogobrojne nagrade i priznanja koje je u svom dosadašnjem radu stekla.
Promocija je upriličena na pravoslavni praznik Sveti apostolic Petar i Pavle – Petrovdan. Na taj dan prije sto devedeset i jednu godinu rođena je Mina Karadžić kojoj je knjiga i posvećena.

Po riječima Akademika prof. Svetlane Matić njena želja je bila da ona uz pomoć udruženja “Nekazano”obeleži taj datum s obzirom da se po njenom sudu nijesmo dovoljno odužili Mini.Mini koja je bila lični sekretar svoga oca Vuka Karadžića, i prevodilac, jer je govorila pet jezika, bila je i slikarka što je malo poznato u našoj javnosti itd.

Svetlana Matić je u svom dugogodišnjem radu u prosveti Austrije a živeći u Beču imala uvid u razne arhive a material za ovu knjigu pripremala je pune tri godine.

 

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar