maticc 1

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“je u Dvorcu kralja Nikole, u Baru održalo promociju knjige „Osnove samoubistva“ autora Gorana Matića.


Promociji su prisustvovali ljubitelji poezije i prijatelji udruženja „Nekazano“.

Pozdravljajući goste i autora, na početku večeri, predsjenik udruženja „Nekazano“ Labud N. Lončar istakao je činjeniicu da je posle Splita, Zagreba i Beograda vrijeme da Goran Matić promoviše svoju knjigu u Baru i da obogati Barsku kulturnu scenu a da je „Nekazano“ redovno po pojavi Matića na kulturnoj sceni od 2017. godine objavljivala njegove radove u svojim izdanjima, kao i na svom portalu. Tako su ljubavne pjesme Matića objavljene u zajedničkoj knjizi(zborniku) ljubavne poezije „Nekazano“ 2017. god. i u drugom broju časopisa za kulturu i umjetnosti „Nekazano“.

maticc 3

U nastavku večeri muzikom sa klavira mladi Novak i Sergej Savić razveselili su goste i oduševili svojim izvođenjem džilok male etide i Berković varijacije na Paganinijevu temu. Obećali su da je ovo tek početak njihove saradnje sa udruženjem „Nekazano“ i da će književne večeri upotpunjavati svojim nastupima.

Barski pjesnik Miroslav Jovanović Timotijev je izrazio svoje iskreno divljenje poezijom Matića i kazao da je ona otkrovenje i ona poezija koja se čita strastveno. „Postoje veliki i priznati pjesnici koji su već stekli slavu i zaslužena priznanja ali njihovu poeziju kada čitam ne doživaljavam strastveno, za razliku od Matićeve poezije.“ – kazao je Timotijev.
Autor, Goran Matić se zahvalio publici na prisustvu i iznio podatak da su u pripremi još dvije njegove knjige, od kojih će sigurno jedna biti štampana do kraja godine.

maticc 2
U nastavku je čitao svoje pjesme na zadovoljstvo publike.
Posle autora njegove pjesme su čitali Gordana Srećković iz Holandije, Labud N. Lončar i Stevan Stijović.
Poznati Barski književnik i voditelj „Promenade“ na Radio Baru Milan Vujović ne krijući oduševljenje poezijom Matića i sam je pročitao jednu njegovu pjesmu sa riječima:“Ne smijemo i ne možemo ovakvog pjesnika tek tako pustiti da pođe iz Bara“.
Na kraju večeri Labud N. Lončar se zahvalio gostima i učesnicima i obećao da će po objavljivanju nove knjige Matić ponovo gostovati u Baru.
Pjesnik Goran Matić je zatim potpisivao knjige zainteresovanim posjetiocima a druženje se nastavilo u Caffe Baru „Duklja“.

Alegra dugi

Posljednje vijesti

Thumbnail Ćazim Alković: Izgradnja Kuće maslina je izuzetno značajna za barske i crnogorske maslinare
Više u kategorijama: Info  Art  Info  Sport  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar