biseri

U organizaciji Udruženja umjetnika „Vizija“ i KIC-a Zeta održana je promocija Antologije haiku pjesama u Crnoj Gori „GORSKI BISERI“ autorke Branke Vojinović Jegdić.

U ime izdavača Labud N. Lončar predsjednik udruženja „Nekazano“ iz Bara prisustvovao je promociji vrijednog i kapitalnog projekta .

Antologija je dvo- jezično izdanje i činjenica da je i na engleskom jeziku omogućava čitanje ove knjige maltene u čitavom svijetu i predstavljanje naših stvaraoca u njemu.

Branka Vojinović Jegdić je neumorni promoter haiku poezije iz Crne Gore.Njena antologija je vrhunac višedecenijskog promoterskog rada. Za takav rad UHTS (svetski savez Haiku i Tanka asocijacija) je postavio za svog haiku ambasadora za Crnu Goru.To što je ušla u top 100 evropskih haiđina je njen lični uspjeh ali istovremeno i svojevrsna promocija haiku stvaralaštva kod nas. Branka je takođe ušla u izbor 25 najboljih haiđina jugoistočne Evrope.

Preporučujem antologiju Gorski Biseri jer u njoj ćete osim biografija skoro svih haiđina sa prostora Crne Gore moći da pratite razvoj haiku od pedesetih godIna do danas a sve to spleteno u nisku haiku bisera-kazao je za Jedro Labud N.Lončar.

knjigovodja MCP

Posljednje vijesti

Thumbnail Policijski službenik M.L. (41) koji je zadobio povrede od vatrenog oružja je preminuo u...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  Sport  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar