mazoretke

Dugogodišnje bavljenje plesom, saradnja sa domaćim i međunarodnim mažoret klubovima i želja da grad Bar ima svoje mažoretke, podstaklo nas je na ideju da osnujemo NVO ,,Barske Mažoretke“.

Od svog osnivanja 2006 godine , pa sve do danas, brojni nastupi i uspjesi šarmantnih djevojčica i djevojaka , opravdali su smisao njihovog postojanja.
Saradnja sa svim javnim ustanovama ( vrtići, osnovne i srednje skole,) i ostalim udruženjima u gradu,pružanje podrške u pripremanju programa, revijalni nastupi samo su dio aktivnosti udruženja.

Svojim radom promovišemo mažoret ples, podstičemo razvoj plesne kulture kod djece i mladih, razvijamo saradnju i prijateljske odnose među mažoret klubovima na državnom i međunarodnom nivou i organizujemo plesne koncerte, priredbe i manifestacije od značaja za promociju grada Bara kao turističke, kulturne i sportske destinacije.

Za mažoretke kažu da su živi suvenir jednog grada, a to su su djevojčice i djevojke u prepoznatljivoj uniformi, koje uz plesne korake i u ritmu koračnice marširaju, koristeći se nekim od rekvizita i to :
pom pon, štap ili zastava. Uniforma mažoretki podrazumijeva : sako sa dosta ukrasa, suknju, čizme i kapu na kojoj stoji grb grada ili obilježje kluba.

Mažoret ples je ujedno i sportska disciplina, gdje na domaćim i međunarodnim takmičenjima članice Barskih mažoretki već dugi niz godina ostvaruju brojne nagrade i priznanja . Svoje plesno umijeće prikazale su na međunarodnim takmičenjima u Atini, Sofiji, Veroni, Parizu, Temišvaru, Pragu, Sarajevu, Mostaru, Splitu i sa svih se vratile sa brojnim nagradama. Pored mažoret timova iz Kotora, Herceg Novog, Budve i Tivta , Barske mažoretke članice su Saveza Mažoretki Crne Gore i svojim zajedničkim nastupima uljepšavaju brojne nastupe na nivou države.

Barske mažoretke su od svog osnivanja imale brojne nastupe, postigle zavidan uspjeh i obogatile kultrurnu ponudu grada. Od značajnijih nastupa izdvajamo: Proslava dana grada Bara, otvaranje Barskog ljetopisa, Susreti pod starom maslinom, otvaranje sportskih manifestacija, svečano otvaranje sportske dvorane Topolica, učestvovanje na budvanskom karnevalu, beogradskom karnevalu,otvaranje turističke sezone u Baru, Ulcinju i Budvi, Spičansko veče, Maslinijada, otvaranje staze Kolašin 1600, svečani defile za ispraćaj predškolaca, učestvovanje na brojnim humanitarnim manifestacija i mnoge druge aktivnosti.

Odvažne, graciozne i uvijek na visini zadatka, barske mažoretke svojim plesnim nastupima unose radost među građane i sa ponosom prestavljaju ime grada Bara sirom Evrope .
Već sledećeg vikenda učestvovaće na plesnom takmičenju u Podgorici,a nakon toga očekuje ih putovanje za Sofiju gdje će učestvovati na međunarodnom takmičenju u modernom i mažoret plesu-piše za Jedro Ljiljana Nikolic.

Posljednje vijesti

Thumbnail Predstava „O miševima i ljudima“ u režiji Dina Mustafića, produkcijsko ostvarenje festivala...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  Obale  Sport  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar