Promocija knjige Aleksandra Đuričića „Čuvarkuće- Udovice pisaca“

cuvarr 2

Nepoznati, dirljivi i poetični detalji iz života poznatih pisaca pred barskom publikom.

Ovomjesečna repertoarska priča na Zimskoj sceni „Ljetopisa” završava se u četvrtak, 28. februara kada će biti održana promocija knjige Aleksandra Đuričića “Čuvarkuće- Udovice pisaca”. O djelu i njegovom stvaralaštvu autor će, u Dvorcu kralja Nikole, sa početkom u 20h, razgovarati sa novinarkom Vesnom Čađenović.

Aleksandar Đuričić rođen je18. novembra 1972. godine u Podgorici. U svojoj frenetičnoj potrazi za sveobuhvatnom istinom, a to je poriv koji je pokazivao od malih nogu, Đuričić je studirao nekoliko fakulteta. Ipak, u svakoj nauci, studiji i istraživanju imao je mnogo više pitanja nego što je bilo ponuđenih odgovora, pa su se novinarstvo, a kasnije i dokumentarna književnost, pokazali kao njegov jedini moguć put kroz život. Kao dugogodišnji novinar i urednik, radio je u brojnim tiražnim i uticajnim izdanjima, a njegov književni prvenac, „Posle fajronta – Knjiga o Paji”, romansirana biografija Pavla Vuisić, rasprodata je u enormnom tiražu.

cuvarr 1

U knjizi „Čuvarkuće- Udovice pisaca”, Đuričić je obradio nepoznate djelove biografija, zanimljive, dirljive i poetične detalje iz života poznatih pisaca, i to kroz razgovor sa njihovim udovicama. Na taj način, u ovoj su se knjizi našle ispričane “iz prve ruke” priče životnih saputnica Borislava Pekića, Mome Kapora, Antonjia Isakovića, Milorada Pavića, Mirka Kovača, Mike Oklopa, Oskara Daviča i drugih.

Prema riječima Draška Ređepa, esejiste i kritičara, “ovo je knjiga o intimi, o bekstvu od takozvanog kolektivnog zanosa, o samoći. „Čuvarkuće” otkrivaju daleko više a svakako ubedljivije od naših socioloških i kulturoloških studija. Ova sveska živosti i ezoterije privatnosti itekako pogađa u sridu”.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar