Temporalna Antologija „Žensko pismo“ u Baru

lobuud 1

Ni vjetar koji je dostizao uragansku jačinu i brzinu nije mogao spriječiti ljubitelje lijepe pisane riječi i humora da u Dvorcu kralja Nikole, u Baru, prisustvuju promociji temporalne antologije “Žensko pismo”.


U organizaciji međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara održana je promocija knjige “Žensko pismo”.

Riječ je o antologiji aforizama u kojem su prikazani aforizmi čiji su autori žene i to u periodu od u 120 godina.


Pozdravljajući prisutne goste u ime “Nekazano” predsjednik udruženja Labud N. Lončar zahvalio se priređivaču ove antologije Deani Sailović koja je odabrala Bar za predstavljanje ove knjige u Crnoj Gori, kao i to što je nekoliko članica udruženja “Nekazano” uvrstila u ovaj obiman i hvale vrijedan projekat.

Zahvalio se i Kulturnom centu Bar, “Urban” radio, Radio Baru, portalima “Barski portal”, “Jedro” i “Bar info” a posebnu zahvalnost “Padrino Mont D.O.O.” na finansijskoj podršci ove večeri.
Veselin Vlahović kao pisac predgovora objasnio je sam naziv temporalna antologija i značaj pisma kao trag u istorijskom sagledavanju aforizma kao najkraće književne forme i doprinos žena tome.
Deana Sailović, gošća udruženja “Nekazano” i priređivač ovog djela zahvalila se ljubaznim domaćinima i gostima koji su uprkos velikoj hladnoći i vjetru došli na promociju.
Lucija Uličević, učenica IX razreda osnovne muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš” - klasa Ane Vukazić, dobitnica mnogobrojnih nagrada na državnom i međunarodnim takmičenjima izvođenjem Troglasne invencije br.11 od J. S. Bach i Tokatom od Hačaturijana, na klaviru, najavila je uzbudljiv nastavak večeri.

lobuud 3

U nastavku večeri aforističarke Deana Sailović iz Sremske Kamenice, Milojka Jovović iz Podgorice , Milica Aranitović Papović iz Tivta , Maja Mišnić iz Sutomora , Nina Sarić iz Nikšića kao i Veselin Vlahović iz Podgorice kazivali su svoje aforizme uz aplauze i smijeh prisutnih.

Deana Sailović je uz pomoć prisutnih autora organizovala čitanje po jednog aforizma od svake autorke iz “Pisma” i tako su svi bili spomenuti i na simboličan način prisustvovali ovoj divnoj večeri.

Pored aforističara večeri su prisustvovali pjesnici Miroslav Jovanović Timotijev, Milica M. Vukmanović, Mladen Babović, Labud N. Lončar, Miško Vučinić, Marinko Pavićević, Vasilije Janković, Nataša Lečić i Trivo Zolak. Oni su svojim prisustvom dali podršku prijateljima koji pišu aforizme.

Na kraju večeri Deana Sailović se zahvalila domaćinu i prisutnima na srdačnom dočeku i lijepoj atmosferi.
Druženje je nastavljeno u prelijepom ambijentu restorana”Knajževa Bašta” zahvaljujući “Padrino Mont d.o.o”, iz Bara, do kasno u noć.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar