Februarski reperotar po mjeri ljubitelja muzike

plakatta

„Četvrtkom u Baru“ je već dobro poznat slogan među ljubiteljima kulture u ovom gradu, a svojim repertoarom Zimska scena „Barskog ljetopisa“ već četvrti mjesec u kontinuitetu čini da se svaki sljedeći četvrtak sa nestrpljenjem iščekuje.

I tokom februara, Zimska scena odisaće raznolikošću, a svojoj publici predstaviće po jedan pozorišni i književni i dva muzička programa.

Prvi ovomjesečni program zakazan je za 7. februar kada će u sali Doma kulture biti odigrana predstava „Crvena“,mladog crnogorskog reditelja Danila Marunovića. Ova duodrama, nastala po tekstu američkog pisca i producenta Džona Logana, produkcijsko je ostvarenje festivala „Grad teatar“ Budva. U predstavi koja donosi raspravu o različitim aspektima umjetničkog stvaranja, ali i o temama vječitog traganja za smislom, igraju Branislav Lečić koga ćemo vidjeti u ulozi velikog slikara Marka Rotka i mladi Marko Grabež kao njegov pomoćnik Ken.
Karte su već u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Dvorca kralja Nikole svakog dana, osim ponedjeljka, u intervalu od 9h do 15h dok se na dan igranja predstave iste mogu nabaviti na biletarnici Doma kulture od 17h do 20h. Ulaznice je moguće rezervisati pozivom ili porukom na broj 068/278-760.

Nakon pozorišnog programa, Zimska scena „Ljetopisa“ će dva četvrtka zaredom upriličiti pravi ugođaj za ljubitelje muzike.
Naime, drugog februarskog četvrtka, tj. četrnaestog u mjesecu publiku očekuje „Antivari Pop-Rock Night“ koncert koji će se održati u sali Doma kulture sa početkom u 20h. Već dobro poznati barski kamerni hor„Antivari musica“, pod dirigentskom palicom mr Mira Kruščića,prirediće veče evergreen muzike u pratnji rock benda i istaknutih solista.
Jedan od najatraktivnijih džez koncerata muzičkog programa ovogodišnjeg izdanja Zimske scene zakazan je za 21. februar. Tom prilikom,u sali Doma kulture nastupiće „Alex&Fergusons“ orkestar na čijem je čelu poznati Dragoslav Fredi Stanisavljević, prva truba i muzički urednik prestižnog beogradskog RTS Big benda. I ovaj koncert, poput ostalih programa, počinje u 20h, a ulaz je slobodan.

Februarski program završava se 28. u Dvorcu kralja Nikole, promocijom knjige Aleksandra Đuričića „Čuvarkuće – Udovice pisaca“. Gledajući i slušajući, tokom profesionalne karijere i života Đuričić je saznao mnogo toga. Skoro sve o živima. A onda i o mrtvima. Nakon mrtvih, na red su došli besmrtni, o čemu je riječ u ovoj knjizi. Moderator ove književne večeri koja počinje u 20h biće Vesna Čađenović, novinarka.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar