Koncert mladih crnogorskih pijanista

Darja Samofalova

Mladi pijanisti Darja Samofalova i Vasilije Basarab nastupiće u četvrtak, 10. januara u Dvorcu kralja Nikole u okviru crnogorske muzičke selekcije Zimske scene „Ljetopisa“ koju uređuje mr Aleksandra Vojvodić Jovović.


Na cjelovečernjem koncertu, čiji je početak predviđen za 20h, mladi muzičari će izvesti raznovrstan program klasične muzike koji obuhvata Betovenove, Šopenove, Rahmanjinove i Listove kompozicije.
Darja Samofalova je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u Baru i Podgorici, nakon čega je svoje školovanje nastavila na Fakutetu muzičke umjetnosti Beogradu u klasama prof. Ninoslava Živkovića i prof. Nataše Mitrović. Dobitnica je zlatnih i specijalnih lira na državnim kao i velikog broja I i II nagrada na međunarodnim takmičenjima. Među priznanjima, posebno se izdvaja apsolutna nagrada i specijalno priznanje za najboljeg pijanistu iz zemalja Istočne Evrope koje je osvojila na XVIII Međunarodnom takmičenju mladih pijanista „Citta di Barletta“ u Italiji, u maju 2009. godine. Do sada je svirala solističke koncerte u sali Srpskog kulturnog centra, u UK „Parobrod“, u muzičkoj školi „Kosta Manojlović“, Pozorišnom muzeju i u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“. Tokom 2017. i 2018. godine nastupala je u Italijanskom kulturnom centru u Beogradu kao i u sali Baldini u Rimu.
Od septembra 2018. godine, Darja je redovan student doktorskih studija na Rosijskoj akademiji muzike „Gnesini“ u Moskvi u klasi profesora Sergeja Jevgenjeviča Senkova.

Vasilije Basarab
Vasilije Basarab je učenik Umjetničke škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje za talente „Andre Navarra” u Podgorici.
Ovaj izuzetno talentovani mladi umjetnik osvajač je mnogobrojnih nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu među kojima i dvije Specijalne i Zlatne lire na Državnim takmičenjima u Herceg Novom i Podgorici, Apsolutna nagrada na VI Međunarodnom takmičenju pijanista „Academy Award Giovani 2016“ u Rimu (Italija) I I i II nagrada na Međunarodnom takmičenju pijanista u Tivtu (2016. i 2018).

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar