blj2

Pretposlednji decembarski program drugog izdanja Zimske scene „Barskog ljetopisa” biće koncert gudačkog kvarteta „Vollmond“ koji će, u Dvorcu kralja Nikole, nastupiti u četvrtak 20. decembra od 20:00.

Tom prilikom, kvartet koji čine mladi profesionalni muzičari: Milana Bjelobaba (violina), Luna Kostadinović (violina), Aleksandra Kijanović (violina) i Pavle Savić (violončelo) izvešće repertoar koji obuhvata Hajdnove, Volfove i Betovenove kompozicije.

Gudački kvartet „Vollmond“ je, od svog nastanka 2015. godine, održao brojne zapažene koncerte u Srbiji i Crnoj Gori, kao i u Zajstu, Amsterdamu, Zaltbomelu u okviru festivala Zeister Muziekdagen u Holandiji. U julu 2018. godine nastupio je na Ljubljana festivalu, predstavljajući Triple Bridge Evropski karijerni centar za umjetnike, u saradnji sa Branimir Slokar Akademijom, čiji su alumni.

Članovi kvarteta imali su priliku da se usavršavaju na kursevima eminentnih umjetnika iz ove oblasti poput Borisa Brezovca, Aleksandra Latkovića, Mikhaila Bereznitskog i drugih, a kao stipendisti festivala Zeister Muziekdagen 2016, 2017. i 2018. godine sarađivali su sa članovima kvarteta Quiroga i Casals iz Španije, Emerson gudačkog kvarteta iz SAD-a, Jerusalem gudačkog kvarteta, Robertom Kulekom, Valentinom Erbenom i Marcin Sieniawskim.
Milana i Luna stalne su članice Crnogorskog simfonijskog orkestra na poziciji prvih violina, dok se Aleksandra i Pavle bave pedagoškim radom u Beogradu.
Sve četvoro članovi su Muzikon kamernog orkestra u Beogradu, novog multimedijalnog ansambla koji promoviše inovativni pristup klasičnoj muzičkoj sceni u Srbiji, kao i Ljubljana internacionalnog orkestra.

Ljubav prema ovoj kamernoj formi i duboka posvećenost održale su stalnu želju za usavršavanjem i kontinuiranim radom, te je za tri godine postojanja ovaj kvartet pronašao mjesto na kamernoj sceni podneblja sa koga dolazi.

Posljednje vijesti

Thumbnail Mnoge ljude u našem okruženju doživljavamo kao sanjare, idealiste, „čudnim tipovima“.
Više u kategorijama: Art  More  Sport  Obale  Art  

ViM BANER

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

caffee pizzeria garden

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar