poeta

Gost Učeničkog parlamenta JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar bio je ovogodišnji laureat književne manifestacije „Susreti pod Starom maslinom“ Miroslav Jovanović- Timotijev.


Timotijev je svoje poetsko druženje sa srednjoškolcima započeo citirajući početak Borhesovog „Čitaoca“: „ Neka se drugi hvališu stranicama koje su napisali ja se gordim onima koje sam pročitao...” i time ukazao na značaj razvoja čitalačke kulture kod mladih. Opisujući svoje poluvjekovno druženje sa pisanom rječju i prisjećajući se svojih literalnih početaka, ovaj crnogorski pjesnik je opisivao svoje “lutanje bibliotekama” i iskreno priznao da mu je “poezija oprostila sve”.

Stihove uvaženog gosta govorili su članovi Recitatorske sekcije učenici Milana Tomović, Haris Ćorović i Anđela Krgović, dok se svojim poetskim stvaralaštvom predstavila talentovana Sanela Škretović.
Medijatorka ovog književnog susreta, profesorica Valentina Drobnjak i koordinatorka Recitatorske sekcije, zahvalila se na upućenim savjetima o tome kako nastaju riječi i stihovi, na inspirativnim primjerima poput Josipa Brodskog i Marine Cvjetajeve i pozvala na ponovno druženje sa poezijom.

Timotijev, koji je ovom prilikom po prvi puta bio u biblioteci ove ustanove, poklonio je nekoliko svojih naslova i pozvao okupljene učenike da budu inicijatori osnivanja književnog kluba mladih stvaralaca namjenjenog talentovanoj djeci osnovnih i srednjih škola-piše nam prof. Neđeljko Đurović.

Alegra dugi

 

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Kad čovjek voli posao koji radi ne broji godine, ni života, niti staža.
Više u kategorijama: Obale  More  Obale  Info  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti