poeta

Gost Učeničkog parlamenta JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar bio je ovogodišnji laureat književne manifestacije „Susreti pod Starom maslinom“ Miroslav Jovanović- Timotijev.


Timotijev je svoje poetsko druženje sa srednjoškolcima započeo citirajući početak Borhesovog „Čitaoca“: „ Neka se drugi hvališu stranicama koje su napisali ja se gordim onima koje sam pročitao...” i time ukazao na značaj razvoja čitalačke kulture kod mladih. Opisujući svoje poluvjekovno druženje sa pisanom rječju i prisjećajući se svojih literalnih početaka, ovaj crnogorski pjesnik je opisivao svoje “lutanje bibliotekama” i iskreno priznao da mu je “poezija oprostila sve”.

Stihove uvaženog gosta govorili su članovi Recitatorske sekcije učenici Milana Tomović, Haris Ćorović i Anđela Krgović, dok se svojim poetskim stvaralaštvom predstavila talentovana Sanela Škretović.
Medijatorka ovog književnog susreta, profesorica Valentina Drobnjak i koordinatorka Recitatorske sekcije, zahvalila se na upućenim savjetima o tome kako nastaju riječi i stihovi, na inspirativnim primjerima poput Josipa Brodskog i Marine Cvjetajeve i pozvala na ponovno druženje sa poezijom.

Timotijev, koji je ovom prilikom po prvi puta bio u biblioteci ove ustanove, poklonio je nekoliko svojih naslova i pozvao okupljene učenike da budu inicijatori osnivanja književnog kluba mladih stvaralaca namjenjenog talentovanoj djeci osnovnih i srednjih škola-piše nam prof. Neđeljko Đurović.

Alegra dugi

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Jedrilicarski klub "Latinsko jedro" organizovao je danas u barskom akvatorijumu Regatu mladosti .
Više u kategorijama: More  Sport  Info  Sport  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar