Fotografija kroz objektiv filozofije

viber image 6 kopija

U okviru Otvorenih dana nauke u srijedu 10. oktobra Dvorcu kralja Nikole u Baru održana je manifestacija Fotografija kroz objektiv filozofije.

Organizatori programa bili su: NVO Udruženje profesora filozofije, NVO Munja iz Podgorice i NVO Svetionik iz Bara.

Prisustvovali su i u programu aktivno učestvovali srednjoškolci iz Bara i Podgorice, Una Jovović, fotgrafkinja, Jasminka Milošević, profesor filozofije, Lazar Pejović, profesor fotografije na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju i fotografi Sergej Zabijako i Duško Miljanić.

Program se sastojao iz nekoliko segmenta: - Izložba radova Une Jovović, profesionalne fotografkinje iz Podgorice i člana NVO Munja, koja je fotografiju studirala na Akademiji umjetnosti u Firenci.

Radionica koja se sastojala od prezentacije u kojoj je Una Jovović izlagala svoje shvatanje objektivnosti u fotografiji i u kojoj je njen sagovornik bila Jasminka Milošević koja je Unino izlaganje kometarisala sa aspekta različitih filozofskih teorija o fotografiji (A. Bergson, M. Hajdeger, V. Benjamin, R. Bart). U radionici su aktivno učestvovali i prisutni učenici, koji su izlagali svoje stavove, postavljali pitanja i diskutovali.

Sve aktivnosti tokom radionice komentarisao je i usmjeravao razgovor Lazar Pejović, a pridruđio mu se i Duško Miljanić.

{galerija}art/2018/10/fotofilosofija{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar