akademiaaa 14

Najpopularniji barski bend, po mnogima i najbolji ne samo pod ovom “podrumijskom kapom neba”, danas slavi deceniju svirke pod imenom AkademiA.

Tim povodom, na mjestu na kojem je i AkadmiA prvi put nastupila pod imenom koje je odavno postao sinonim za vrhunsku svirku – ispred kafea Varadero i Augusta, večeras od 21:30 biće održano svojevrsno muzičko druženje.

U ulozi moderatora programa biće poznati publicista, novinar i rok kritičar Željko Milović, dok su imena gostiju iznenađenje.

Prisjećajući se dana kada je formiran bend AkademiA frontmen grupe Božidar Čiča Gagović svojevremeno je ispričao: “Poslije nesuglasica u sastavu "The sexy very much" Adrian je nastavio da radi s novim ljudima, a Suad Kurgaš, Mišo Škuletić i ja smo radili kao trojka cijelo ljeto u "Žednom kojotu" u Šušnju.
Početkom jeseni Mišo je insistirao da dovedemo bubnjara i napravimo "pravi" bend, a prirodno je bilo da to bude čuveni Ratko Stanisavljević koji je godinama radio s nama u Ponoćnom ritmu, Don kihotu i Katapultu. Kad smo došli do davanja imena bilo je malo zbrke, jer sam ja insistirao da bude sa dvije riječi ( "Zvučni zid" ili još bolje "Carstvo čula"), Sudži i Mišo su htjeli jednu, a Ratko je bio rezervisan, tako da sam bio preglasan”.

Čiča je tada otkrio da ime benda nije donijeto koncenzusom.

“Njih dvojica su odmah došli s imenom AKADEMIA i objasnili mi da je to dobro ime iz više razloga. Naime, svi smo već u tom momentu imali dosta godina staza i iskustva, naučili smo poslu i iznjedrili mnogo mladih muzičara, a i samo ime će izazvati dosta zučnih rasprava i komentara kod kolega. Prihvatio sam nevoljno, ali je vremenom počelo da mi se dopada”, ispričao je Gagović.

U međuvremenu bilo je nekoliko kadrovskih izmjena u bendu.

“Krucijalna izmjena je svakako bio dolazak Gavra Gaja Ugrenovića, ex pjevača Belmonda, koji je već pet godina sa nama”, dodao je Gagović.

Tokom večerašnjeg programa planirano je emitovanje 6 starih spotova i prezentacija novog nazvanog "Kraljevski walz".

Posljednje vijesti

Thumbnail U organizaciji Izviđačkog odreda ,,24. novembar” i Saveza izviđača Crne Gore u kasarni ,,Pero...
Više u kategorijama: Obale  Art  Info  More  Info  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar