akademiaaa 14

Najpopularniji barski bend, po mnogima i najbolji ne samo pod ovom “podrumijskom kapom neba”, danas slavi deceniju svirke pod imenom AkademiA.

Tim povodom, na mjestu na kojem je i AkadmiA prvi put nastupila pod imenom koje je odavno postao sinonim za vrhunsku svirku – ispred kafea Varadero i Augusta, večeras od 21:30 biće održano svojevrsno muzičko druženje.

U ulozi moderatora programa biće poznati publicista, novinar i rok kritičar Željko Milović, dok su imena gostiju iznenađenje.

Prisjećajući se dana kada je formiran bend AkademiA frontmen grupe Božidar Čiča Gagović svojevremeno je ispričao: “Poslije nesuglasica u sastavu "The sexy very much" Adrian je nastavio da radi s novim ljudima, a Suad Kurgaš, Mišo Škuletić i ja smo radili kao trojka cijelo ljeto u "Žednom kojotu" u Šušnju.
Početkom jeseni Mišo je insistirao da dovedemo bubnjara i napravimo "pravi" bend, a prirodno je bilo da to bude čuveni Ratko Stanisavljević koji je godinama radio s nama u Ponoćnom ritmu, Don kihotu i Katapultu. Kad smo došli do davanja imena bilo je malo zbrke, jer sam ja insistirao da bude sa dvije riječi ( "Zvučni zid" ili još bolje "Carstvo čula"), Sudži i Mišo su htjeli jednu, a Ratko je bio rezervisan, tako da sam bio preglasan”.

Čiča je tada otkrio da ime benda nije donijeto koncenzusom.

“Njih dvojica su odmah došli s imenom AKADEMIA i objasnili mi da je to dobro ime iz više razloga. Naime, svi smo već u tom momentu imali dosta godina staza i iskustva, naučili smo poslu i iznjedrili mnogo mladih muzičara, a i samo ime će izazvati dosta zučnih rasprava i komentara kod kolega. Prihvatio sam nevoljno, ali je vremenom počelo da mi se dopada”, ispričao je Gagović.

U međuvremenu bilo je nekoliko kadrovskih izmjena u bendu.

“Krucijalna izmjena je svakako bio dolazak Gavra Gaja Ugrenovića, ex pjevača Belmonda, koji je već pet godina sa nama”, dodao je Gagović.

Tokom večerašnjeg programa planirano je emitovanje 6 starih spotova i prezentacija novog nazvanog "Kraljevski walz".

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

emporio 50

baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Turistička organizacija Bar će predstaviti turističku ponudu grada na međunarodnom sajmu turizma u...
Više u kategorijama: Info  More  Info  Kolumna  

baneb reklama

 emporio 50

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320


emporio junior

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti