Večeras jubilej i fešta za pamćenje: Decenija benda AkademiA!

 akademiaaa 14

Najpopularniji barski bend, po mnogima i najbolji ne samo pod ovom “podrumijskom kapom neba”, danas slavi deceniju svirke pod imenom AkademiA.

Tim povodom, na mjestu na kojem je i AkadmiA prvi put nastupila pod imenom koje je odavno postao sinonim za vrhunsku svirku – ispred kafea Varadero i Augusta, večeras od 21:30 biće održano svojevrsno muzičko druženje.

U ulozi moderatora programa biće poznati publicista, novinar i rok kritičar Željko Milović, dok su imena gostiju iznenađenje.

Prisjećajući se dana kada je formiran bend AkademiA frontmen grupe Božidar Čiča Gagović svojevremeno je ispričao: “Poslije nesuglasica u sastavu "The sexy very much" Adrian je nastavio da radi s novim ljudima, a Suad Kurgaš, Mišo Škuletić i ja smo radili kao trojka cijelo ljeto u "Žednom kojotu" u Šušnju.
Početkom jeseni Mišo je insistirao da dovedemo bubnjara i napravimo "pravi" bend, a prirodno je bilo da to bude čuveni Ratko Stanisavljević koji je godinama radio s nama u Ponoćnom ritmu, Don kihotu i Katapultu. Kad smo došli do davanja imena bilo je malo zbrke, jer sam ja insistirao da bude sa dvije riječi ( "Zvučni zid" ili još bolje "Carstvo čula"), Sudži i Mišo su htjeli jednu, a Ratko je bio rezervisan, tako da sam bio preglasan”.

Čiča je tada otkrio da ime benda nije donijeto koncenzusom.

“Njih dvojica su odmah došli s imenom AKADEMIA i objasnili mi da je to dobro ime iz više razloga. Naime, svi smo već u tom momentu imali dosta godina staza i iskustva, naučili smo poslu i iznjedrili mnogo mladih muzičara, a i samo ime će izazvati dosta zučnih rasprava i komentara kod kolega. Prihvatio sam nevoljno, ali je vremenom počelo da mi se dopada”, ispričao je Gagović.

U međuvremenu bilo je nekoliko kadrovskih izmjena u bendu.

“Krucijalna izmjena je svakako bio dolazak Gavra Gaja Ugrenovića, ex pjevača Belmonda, koji je već pet godina sa nama”, dodao je Gagović.

Tokom večerašnjeg programa planirano je emitovanje 6 starih spotova i prezentacija novog nazvanog "Kraljevski walz".

https://www.youtube.com/watch?v=4bxcejqISiI

{galerija}art/2018/10/decenija{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar