cesk 1

Folklorni ansambl KUD-a „Jedinstvo“ je od 29. avgusta do 04. septembra bio gost prestižnog festivala „Lidovy rok 2018“, koji se održao u Olomoucu (Češka).


Na ovom festivalu, organizovanom po najvišim standardima, predstavilo se tridesettroje igrača barskog ansambla. Ekipu su činili članovi prve postave i dječijeg ansambla nastarijeg uzrasta. Mnogobrojnoj publici na nekoliko scena širom grada prikazane su igre i pjesme iz cijele Crne Gore, Spiča, Mrkojevića, što je izmamilo gromoglasne aplauze, a ova prilika iskorištena je i za turističku promociju našeg Grada, jer su nakon nastupa članovi dijelili prikladne brošure obezbijeđene od strane Turističke organizacije Bar. Pored nas na festivalu su učešće uzeli i ansambli iz Slovačke, Slovenije kao i mnogi češki ansambli.
Prilikom prijema kod predsjednika opštine Olomouc, organizator je iskazao oduševljenje našim običajima i kulturom kao i bogatom originalnom nošnjom, te smo iz tog razloga zavrijedili posebnu zahvalnicu za doprinos kvalitetu ovog festivala.

cesk 2
Ovom prilikom članovi Društva su imali nekoliko dana da se upoznaju sa prelijepim srednjevjekovnim gradom Olomoucom kao i da vide jednu od najviših katedrala u Evropi, Sv. Vaclava, kao i astronomski sat izgrađen pot patronatom Marije Terezije.
Pri povratku iskoristili smo priliku i obišli Beč, kojem smo zbog oduševljenja najmlađih članova, obećali skori ponovni dolazak.
Takođe bi iskoristili ovu priliku da dodamo i to da je prva postava nepuna tri dana prije odlaska za Češku imala gostovanje na još jednom festivalu folklora u Bijelom Polju, a na poziv prijateljskog ansambla „Tekstilac“. Ovom festivalu prisustvovalo je pet ansambala i to „14. Oktobar“ – Kruševac, „Gajret“ – Sarajevo, „Nikola Đurković“ – Kotor.
Turneje su realizovane uz svesrdnu pomoć Opštine Bar, na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem, Turističke organizacije Bar, kao i iz sopstvenih sredstava društva-kazao je Ognjen Vučević vodja ekipe .

ave tours 2

Posljednje vijesti

Thumbnail Kada profesor kulinarstva Dejan Aleksić sa učenicima Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara ode...
Više u kategorijama: Obale  Info  Obale  Info  

ViM BANER

Jedro 320x250

Alter Modus

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

baneb jedro

caffee pizzeria garden

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar