cesk 1

Folklorni ansambl KUD-a „Jedinstvo“ je od 29. avgusta do 04. septembra bio gost prestižnog festivala „Lidovy rok 2018“, koji se održao u Olomoucu (Češka).


Na ovom festivalu, organizovanom po najvišim standardima, predstavilo se tridesettroje igrača barskog ansambla. Ekipu su činili članovi prve postave i dječijeg ansambla nastarijeg uzrasta. Mnogobrojnoj publici na nekoliko scena širom grada prikazane su igre i pjesme iz cijele Crne Gore, Spiča, Mrkojevića, što je izmamilo gromoglasne aplauze, a ova prilika iskorištena je i za turističku promociju našeg Grada, jer su nakon nastupa članovi dijelili prikladne brošure obezbijeđene od strane Turističke organizacije Bar. Pored nas na festivalu su učešće uzeli i ansambli iz Slovačke, Slovenije kao i mnogi češki ansambli.
Prilikom prijema kod predsjednika opštine Olomouc, organizator je iskazao oduševljenje našim običajima i kulturom kao i bogatom originalnom nošnjom, te smo iz tog razloga zavrijedili posebnu zahvalnicu za doprinos kvalitetu ovog festivala.

cesk 2
Ovom prilikom članovi Društva su imali nekoliko dana da se upoznaju sa prelijepim srednjevjekovnim gradom Olomoucom kao i da vide jednu od najviših katedrala u Evropi, Sv. Vaclava, kao i astronomski sat izgrađen pot patronatom Marije Terezije.
Pri povratku iskoristili smo priliku i obišli Beč, kojem smo zbog oduševljenja najmlađih članova, obećali skori ponovni dolazak.
Takođe bi iskoristili ovu priliku da dodamo i to da je prva postava nepuna tri dana prije odlaska za Češku imala gostovanje na još jednom festivalu folklora u Bijelom Polju, a na poziv prijateljskog ansambla „Tekstilac“. Ovom festivalu prisustvovalo je pet ansambala i to „14. Oktobar“ – Kruševac, „Gajret“ – Sarajevo, „Nikola Đurković“ – Kotor.
Turneje su realizovane uz svesrdnu pomoć Opštine Bar, na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem, Turističke organizacije Bar, kao i iz sopstvenih sredstava društva-kazao je Ognjen Vučević vodja ekipe .

ave tours 2

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

djokic

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

baneb reklama

 

djokic

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti