kaplani

Mediteran je ljude koji su se našli na njegovom tlu naučio živjeti u skladu sa prirodom.

Dio današnjeg svijeta ne osjeća potrebu da se upozna sa temeljnim vrijednostima i mudrošću Mediterana –opterećen ciframa betona i apartmana ,kao i rijaliti TV programa.


Piše:Anto Baković


Mediteran i suživot sa prirodom ,kako opstati,živjeti,najbolje čuvaju priče ispričane okom umjetnika,riječima pisaca,paletom slikara. Mediteran pred najezdom betona i plasitike još nije izgubljen do god ima umjetnika koji u njemu pronalaze inspiracije i čuvaju od zaborava njegove vrijednosti filozofiju življenja,koji ljepotu i svoje art nadahnuće pronalaze u barkama,gde svaki detalj ima svoju priču,svoje ribare ,masline,drače,obalu kamenu ili pješćanu .....

kap 4
Gledajući slike akademskog slikara Edina Kaplanija spopadnu uspomene koje otkrivaju žal za Mediteranom kakav je nekad bio.

kapl2

Edin Kapllani zavrsio je fakultet likovne umjetnosti u Pristini. Radi I zivi u Ulcinju,inspirisan Mediteranom ribama i mediteranskim motivima kao sto su barke, kalimere ,more,sunce... Motiv Mediterana, taj njegov kolorit daje mu posebnu energiju da radi i stvara i više i bolje! Radeći bez predaha, Edin ostaje dosledan sebi, bilo da slika Ulcinj, grad, obalu, čamce ili ribe koje su poseban deo njegovog slikarskog opusa.

kap 5

Sigurna ruka,dobro oko čini da mu je gest snažan, ubedljiv, paleta je puna kolorita i neophodnim bojama a svako platno odiše Mediteranom,i što je važno- sigurnim i trajnim slikarskim kvalitetom.

 

optotim

Posljednje vijesti

Thumbnail Juče je besplatnim letom crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines 116 crnogorskih...
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  Obale  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar