Slike Edina Kaplanija čuvaju Mediteran

kaplani

Mediteran je ljude koji su se našli na njegovom tlu naučio živjeti u skladu sa prirodom.

Dio današnjeg svijeta ne osjeća potrebu da se upozna sa temeljnim vrijednostima i mudrošću Mediterana –opterećen ciframa betona i apartmana ,kao i rijaliti TV programa.


Piše:Anto Baković


Mediteran i suživot sa prirodom ,kako opstati,živjeti,najbolje čuvaju priče ispričane okom umjetnika,riječima pisaca,paletom slikara. Mediteran pred najezdom betona i plasitike još nije izgubljen do god ima umjetnika koji u njemu pronalaze inspiracije i čuvaju od zaborava njegove vrijednosti filozofiju življenja,koji ljepotu i svoje art nadahnuće pronalaze u barkama,gde svaki detalj ima svoju priču,svoje ribare ,masline,drače,obalu kamenu ili pješćanu .....

kap 4
Gledajući slike akademskog slikara Edina Kaplanija spopadnu uspomene koje otkrivaju žal za Mediteranom kakav je nekad bio.

kapl2

Edin Kapllani zavrsio je fakultet likovne umjetnosti u Pristini. Radi I zivi u Ulcinju,inspirisan Mediteranom ribama i mediteranskim motivima kao sto su barke, kalimere ,more,sunce... Motiv Mediterana, taj njegov kolorit daje mu posebnu energiju da radi i stvara i više i bolje! Radeći bez predaha, Edin ostaje dosledan sebi, bilo da slika Ulcinj, grad, obalu, čamce ili ribe koje su poseban deo njegovog slikarskog opusa.

kap 5

Sigurna ruka,dobro oko čini da mu je gest snažan, ubedljiv, paleta je puna kolorita i neophodnim bojama a svako platno odiše Mediteranom,i što je važno- sigurnim i trajnim slikarskim kvalitetom.

 

optotim

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar