Premijera produkcije 31. „Ljetopisa“ „O miševima i ljudima“ 23. jula

O Miševima i ljudima 2

Premijera pozorišne produkcije 31. „Barskog ljetopisa“, predstave „O miševima i ljudima“, u režiji Dina Mustafića, zakazana je za 23. jul, u 21.30h u Starom Baru.

Reprizna igranja najavljena su za 24. i 25. jul, kao i za 06. avgust. Predstava, rađena po istoimenoj noveli Džona Stajnbeka, koprodukcija je festivala sa Gradskim pozorištem Podgorica. Dramatizaciju i dramaturgiju za nju potpisuje Stela Mišković, dok uloge tumače: Mišo Obradović, Miloš Pejović, Branko Ilić, Pavle Ilić, Vule Marković, Marija Đurić, Dejan Đonović i Božidar Zuber.

Dan uoči premijere, 22. jula, u okviru književnog programa, na platou ispred „Knjaževe bašte“, sa početkom u 21h, biće održano i književno veče posvećeno Stajnbekovom djelu, ali i pozorišnoj interpretaciji istog, sa ciljem upoznavanja publike sa idejama i estetskim vrijednostima ovog klasičnog djela svjetske književnosti, kao i procesom rada na komadu. Tom prilikom, govoriće reditelj predstave Dino Mustafić i autorka dramatizacije i dramaturgije Stela Mišković. Moderator večeri biće Maja Simović.

„O miševima i ljudima“ govori o posljedicama ekonomske krize u Americi tridesetih godina prošlog vijeka i u tom smislu odlično korespondira sa današnjim vremenom. Ipak, naše čitanje stavlja fokus na nit koju je i sam Stajnbek suptilno provukao kroz novelu: progovorićemo o snovima, iluzijama kao neophodnosti opstanka u surovom okruženju koje marginalizuje drukčije, stare, bolesne i osobe sa smetnjama u razvoju; o bijegu u utopiju kao jedinom mjestu na kojem možemo biti srećni dok nas ne ugrizu oštri zubi stvarnosti – dok se ne suočimo sa činjenicom da se ovdje i sada prijateljstvo, humanost i sloboda povlače pred strahom, interesom i taštinom, istakli su organizatori obrazlažući odabir naslova ovogodišnje produkcije.

Scenografiju za komad uradila je Lina Leković, kostime Smiljka Šeparović Radonjić, dok je autorka muzike Tamara Obrovac. Dolazak na premijeru 23. jula je po pozivnicama, dok se za reprizna igranja 24. i 25. jula, kao i 06. avgusta mogu kupiti karte na prodajnom štandu ispred Dvorca svakog dana od 18h do 22h ili rezervisati pozivom na broj 068/278-760.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar