Otvorena izložba Vahide Nimanbegu

vahida

Za ljubitelje likovne umjetnosti u Galeriji „Velimir A. Leković“ otvorena i samostalna izložba rađenih u ulju na platnu kojom se barskoj publici predstavlja poznata crnogorska umjetnica Vahida Nimanbegu.


Ujednačeni kompozicioni sklad u njenim radovima, naizgled slučajni ritmičko-dinamički odnosi, navode na razmišljanje da je sve gotovo spontano nastalo. Upravo je suprotno. Promišljeni i izbalansirani likovni elementi djela, čine konstrukt slike otvorenim poljem osmišljenih intervencija... Vedro i životno, zagonetno i intrigantno, lirsko i intimističko, slikarstvo Vahide Nimanbegu vjeruje u sublimaciju životnih sokova kroz jedinstvo različitosti – umjetnosti i kultura ovdašnjih prosotra, ljepote krajolika fizičkih pejzaža, ali i onih mentalnih što kroz simbol progovaraju u vidljivom, kazala je dr Anastazija Miranović, otvarajući izložbu.


Postavka Vahide Nimanbegu moći će da se obiđe u Galeriji do srijede, 18. jula. Takođe, u galeriji do kraja „Ljetopisa“ biće aktuelna i kolektivna izložba barskih akademskih umjetnika, čijih je trideset radova izloženo, ali i dostupno za kupovinu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar