„Ispod kože“ Nerandže Kostić

nerandja

Dvorac kralja Nikole je sinoć bio mjesto okupljanja ljubitelja pisane riječi.


Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara uz pomoć Kulturnog centra Bar organizovalo je promociju knjige „Ispod kože“ pjesnikinje iz Srbije, Nerandže – Nene Kostić,članice ovog udruženja.
Predsjednik Udruženja“Nekazano“ Labud N. Lončar je pozdravio pjesnikinju, mnogobrojne goste i posebno se zahvalio NVO „Žene Bara kuvaju“ i „Udruženje žena Zete – Gospojine“, kao i predstavnicima udruženja „Vizija“, „Gorske vile“ i „Zenita“, ističući ćinjenicu da „Nekazano“ kao most spaja pjesnike iz čitavog svijeta, kao i Udruženja a sve u cilju populizacije lijepe, pisane riječi.


Govoreći o izdavaštvu napomenuo je da je „Nekazano“ objavilo sedamnaest knjiga za godinu dana rada.


Predstavnica NVO „Žene Bara kuvaju“ Marija Maja Radović je pozdravila pjesnikinju Kostić, pjesnike iz udruženja „Nekazano“ i goste i u kratkim riječima predstavila društvo „Žene Bara kuvaju“ koje se bave humanitarnim radom kuvajući i pomažući socijalno ugrožene stanovnike Bara a pored toga se bave umjetničkim rukotvorinama koje su izlagale na Barskim manifestacijama, kao i večeras ukrašavajući salu sa sjajnim radovima Jasne Brnjade.
Snežana Vulin predstavnik NVO „Udruženje žena Zete – Gospojine“ je upoznala prisutne sa „Gospojinama“ i njihovom željom da sačuvaju stare zanate sa područja Zete ,te ovom prilikom pjesnikinji Kostić i NVO „Žene Bara kuvaju“ na poklon uručila po jedan svoj rad - umjetničku sliku.


Moderator ove večeri bila je pjesnikinja iz Podgorice Anika Vuletić .


Nerandža Kostić se zahvalila udruženju „Nekazano“ i prisutnim gostima na divnoj večeri i atmosferi,kao i svim učesnicima koji su nakon oficijelnog djela promocije učestvovali u sponatnom programu susreta stvaralaca iz udruženja „Nekazano“

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar