„Šest likova traži autora“ na „Barskom ljetopisu“

Šest lik

Regionalni pozorišni program 31. „Barskog ljetopisa“ otvoriće jedan od najbojih reditelja današnjice sa ovih prostora, Oliver Frljić.

U četvrtak 21. juna, na Ljetnjoj pozornici Doma kulture u Baru, sa početkom u 21:30h, biće odigrana njegova predstava „Šest likova traži autora“, u produkciji Satiričkog kazališta „Kerempuh“. Ovaj komad je rađen po istoimenoj drami Luiđija Pirandela i važi za jedan od najpoznatijih dramskih komada uopšte. Karte za predstavu mogu se rezervisati pozivom na broj telefona: 068/278-760 ili kupiti na prodajnom štandu „Ljetopisa“ koji je u funkciji svakog dana od 18h do 22h ispred Dvorca kralja Nikole.

Šest
Reditelj Oliver Frljić, koji je uradio i adaptaciju teksta kazao je za ovu predstavu da, između ostalog, stavlja fokus na tačku u kojoj se fašizam i humor trajno razilaze i nemogućnost ovog prvog da se smije samom sebi.
Od Čaplinovog „Velikog diktatora“, preko Brehtovog „Zadrživog uspona Artura Uija“, do Lubičevog „Biti ili ne biti“ – da nabrojim samo nekoliko primjera iz vremena najbrutalnije ekspanzije istorijskog fašizma – istinski humor je uvijek demaskirao fašističku ideologiju, bez obzira na masku koju je navukla na svoje lice. A neno lice, ma šta ga prekrivalo, uvijek se moglo prepoznati po facijalnom grču koji se pojavio svaki put kad mu je pozorišno ogledalo pokazalo njegov satirički odraz. Zato se istinski fašisti neće smijati našoj predstavi. Smijući se njoj, smijali bi se sebi, objasnio je Frljić.
„Šest likova traži autora“ je predstava koja od svoje premijere privlači veliku pažnju u regionu. Ovo je njeno prvo igranje u Crnoj Gori. Uloge tumače: Vilim Matula, Branka Trlin, Linda Begonja, Damir Poljičak, Roko Sikavica, Iva Šimić, Jerko Marčić, Borko Perić, Mia Anočić Valentić / Tihana Lazović, Kim Končar, Karlo Mlinar, Ozren Opačić, Filip Sertić, Matija Šakoronja.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar