Poetski trenuci jugoslovenske muzike u OŠ Jugoslavija

scena 1

Odjeljenje IX-2 i odjeljenski starešina osmislili su ideju da izvedu prigodan program u znak rastanka i završetka osnovnog školovanja još jedne generacije,IX-2 razreda učenika osnovne škole Jugoslavija.


Nastavnica Vera Milačić-Brkanović rekla je za portal jedro.bar : „Na to nas je dodatno podstakla dobra međusobna saradnja ali i moja emotivna vezanost za njih, jer sam im četiri godine bila odjeljenski starješina.Program pod nazivom "Poetski trenuci jugoslovenske muzike" smo samostalno pripremili i realizovali (uz pomoć nekoliko učenika iz drugih odjeljenja).

scena 2

Posvećen je glasu i muzici uz tekst, kao i odnosu poezije i muzike, a imao je za cilj da prenese bar dio ličnog doživljaja koji na nas ostavljaju ova dva fenomena - poezija i muzika u spoju sa scenskim pokretom. Akcenat je stavljen na motive ljubavi, rodoljublja i besmislenosti rata, koje smo naročito isticali kroz tumačenje književno-umjetničkih djela“.

scena
Program je bio planiran da se izvede u ponedjeljak, 14.maja, ali je iz objektivnih razloga prezentovan danas, 9.maja-kazala nam je Vera Milačić –Brkanović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar