Izložba Ibrahima Kurpejovića u Dvorcu kralja Nikole

izloyba K

Ljubitelji slikarstva mogu vidjeti slikarske radove Ibrahima Kurpejovića, njih dvadeset četiri, rađeni kombinovanim tehnikama, u barskom Dvorcu kralja Nikole, u okviru još jedne izložbe likovnog programa zimske scene Ljetopisa.

Ova postavka biće dostupna publici u narednih mjesec dana.
Lirski apstraktni pejzaži, skladna kompozicija, smjele „teksture, fakture i površine“, te izuzetno naglašen kolorit karakteristike su sveukupnog djela ovog crnogorskog autora koji je do sada imao 17 samostalnih i više od stotinu kolektivnih izložbi u zemlji i regionu
„Topli pejzaži rožajski“, kako je njegove slike okarakterisao Slobodan Vuković, spoj su „oblika realno-asocijativnog svijeta“. U njima ima zavičajnog, topografskog, konkretnog, izazvanog utiskom i doživljajem spoljnjeg svijeta; ali mu radovi obiluju i izrazom unutarnjeg promišljanja, igrom duha i zaumnog. Kurpejovićevo slikarstvo je podjednako i ekspresija i impresija.
Uvijek kažem da ono što čovjek kao individua u sebi posjeduje, kao što svako, na primjer, posjeduje svoje lice ili način razmišljanja na istu temu. Mislim da je i moje promišljanje umjetnosti kombinacija vizuelnog opažanja svega oko sebe i onog što je duhovno u meni, što uvijek svi tražimo. Tako da bih rekao da je to dijelom i ekspresija i impresija, tj. da moj rukopis i senzibilitet zaista poimaju sve to- izjavio je autor.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar