Ibrahim Kurpejović na zimskoj sceni Ljetopisa

Ibrahim Kurpejović

Likovni program zimske scene Barskog ljetopisa nastavlja se u četvrtak, 12. aprila, kada će u Dvorcu kralja Nikole biti otvorena izložba crnogorskog slikara Ibrahima Kurpejovića.

Izložbu će, u 19h, otvoriti dr Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti i selektorka likovnog programa Festivala.
Ibrahim Kurpejović je rođen 1960. godine u Sređanima, kod Rožaja. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Sarajevu, 1985. godine, a master studije na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, na kojem je sada doktorand. Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1987. godine, a Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika od 2003. godine. Jedan je od inicijatora organizovanja Likovnog kluba „Kula“ u Rožajama 1989. godine, čiji je i predsjednik. Takođe je i inicijator Septembarskog likovnog salona, koji je do sada organizovan 15 puta.

Slika ibrashima
Do sada je imao 17 samostalnih izložbi i preko 100 kolektivnih u zemlji i inostranstvu. Učesnik je više međunarodnih slikarskih kolonija. Dobitnik je nekoliko nagrada za slikarstvo, među kojima su: prva nagrada na konkursu „Stvaralaštvo mladih na temu NOB-a i Socijalističke revolucije“, 1985. godine u Sarajevu; druga nagrada za idejno rješenje amblema i grba Rožaja; Otkupna nagrada grada Bettona (Francuska, 2002); prva nagrada „Pivo Karamatijević“ za slikarstvo u 2004. godini, Međurepubličke zajednice za kulturno-prosvjetnu djelatnost iz Pljevalja.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar